Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:31:38

Прапор Європи офіційно майорітиме в Корюківці

22.10.2013   16:04Агенцiя

На останній, 20-ій сесії Корюківської міської ради серед інших було подано на розгляд питання “Про використання Прапора Європи в місті Корюківці”, яке ініціював депутат Сергій Милейко. Проект рішення депутатами був підтриманий одноголосно, що стало свідченням підтримки євроінтеграційного курсу жителями Корюківки.

– Вперше офіційний прапор ЄС на Корюківщині з’явився ще в травні місяці, коли місцева молодь проводила акцію-велопробіг до Дня Європи, – ділиться спогадами 31-річний Сергій Олександрович. – Їхали ми тоді за маршрутом від Корюківки до Холмів, розповсюджуючи тематичні інформаційні матеріали та маленькі прапорці, які надало Представництво Європейської Комісії (отримав їх особисто в Києві, попередньо подавши заявку на проведення цієї акції).

Проводили цей захід спільно з чернігівськими однодумцями в рамках кампанії “Євронаступ”, активним учасником якої є громадський діяч Олександр Ясенчук. Він же і привіз напередодні 14 жовтня (у нас якраз проводився захід “Покровські читання” і Олександр приїздив на гостини) саме той прапор, який був подарований міськраді.

Друзі вже володіли інформацією, що нещодавно подібне рішення було прийняте на сесії Чернігівської міськради, тому запропонували Сергієві Милейку, як депутату Корюківської міськради, ініціювати на найближчій сесії розгляд питання про використання Прапора Європи в місті Корюківці. Пропозицію було внесено у порядок денний сесії і одноголосно (!) підтримано депутатами.

– Одразу ж після прийняття цього рішення я подарував міськраді вже офіційно затверджений у Корюківці прапор Європейського Союзу, – задоволено посміхаючись, мовить молодий депутат.
Таким чином районний центр став 14-м містом в Україні та 2-м в Чернігівській області (після м.Чернігова), де буде майоріти символ Європейського Союзу та Ради Європи.

– А чи тільки на державні свята та під час урочистих подій буде вивішуватися прапор ЄС? – запитую у секретаря Корюківської міської ради Леоніда Малиша.

– Напевно, що цей прапор висітиме постійно поряд з офіційним прапором нашого міста, а не тільки в дні офіційних свят, – відповів Леонід Володимирович. – В Європі ж знаходимося!

Воно ж бо й справді: прагнення України до повномасштабної участі в політичному та економічному житті Європи логічно зумовлена як розташуванням так і історією нашої держави. І євроінтеграція сьогодні є чи не найпріоритетнішим питанням для нашої країни…

http://alians3000.at.ua/index/0-303#.UmZoLHy0Nwg
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини