Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:24:09

Залізничні війська до війни – готові!

18.10.2013   08:37Агенцiя

Військовослужбовці Держспецтрансслужби Міністерства інфраструктури шліфували свою майстерність з організації бойових дій, управління військами та їх всебічного забезпечення під час командно-штабних навчань.

Зранку і до вечора в бойовій формі та обстановці офіцерський склад «воює», щоправда теоретично на території 195 центральної бази. Розробка стратегій і тактик боротьби проти супротивника, а також звіти та доповіді  - все військові роблять оперативно.

А от уміння «воювати на практиці» офіцери удосконалювали в 8 Чернігівському навчальному центрі, де в рамках командно-штабних пройшли тактико-спеціальні навчання. Тут, розгорнулися бойове дійство, щоправда імітоване  - озброєна група терористів напала на охорону залізничного мосту через річку Десна. Внаслідок чого з рейок зійшов потяг – є «загиблі» та «поранені», також надійшло повідомлення про мінування залізничної колії. Військові залізничники виявили себе вправними рятівниками – роззброїли нападників, допомогли «пораненим», а сапери розмінували залізницю.

Загалом, навчання тривали три дні. За словами Голови Адміністрації  Держспецтрансслужби, генерал-лейтенанта Миколи Малькова, військові мають бути готовими до війни та вміти захистити свою державу та громадян, саме для цього щоосені проходять командно-штабні навчання.

На навчаннях були присутні оперативні групи від Мінінфраструктури, Укрзалізниці, Укравтодору, Генерального штабу Збройних Сил України.

Довідково: Згідно з планом основних заходів з питань мобілізаційної підготовки транспортно-дорожнього комплексу та галузі зв’язку і плану підготовки Держспецтрансслужби на 2013 навчальний рік під керівництвом  Голови Адміністрації Держспецтранслужби сплановано проведення двохступеневого командно - штабного навчання з Адміністрацією Держспецтрансслужби за темою: „Організація управління Державною спеціальною службою транспорту під час виконання завдань з технічного прикриття на об’єктах оборонного значення залізниць та дорожнього господарства в операційній зоні з ліквідації прикордонного збройного конфлікту”. Актуальність даного заходу обумовлена тими проблемами, які стоять перед Міністерством інфраструктури України при виконанні заходів транспортного забезпечення в особливий період.

 
Прес-служба Держспецтрансслужби

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.