Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:40:09

Польська делегація завітала до Ніжина

16.10.2013   12:22Агенцiя

З дружнім візитом до нашого міста завітав генеральний консул Республіки Польща в Києві пан Рафал Вольські. Його супроводжувала делегація: редактори польського періодичного видання та вчителі броварської ЗОШ, які поширюють не лише польську мову в нашій країні, а ще й культуру, традиції та звичаї.

Зустрічали іноземних гостей учні ніжинських шкіл у польських національних костюмах та з українським короваєм. А також на зустрічі були присутні заступник міського голови Олег Баранков, голова райради Олег Бузун і голова польської спілки в Ніжині «Астер» Фелікса Белінська.

З такими візитами до Ніжина пан Рафал Вольські приїздить вже шостий рік поспіль. Каже, що в нашому місті неймовірна атмосфера. «Ніжин – це приклад надзвичайно доброї та людяної громади. Ваше місто має унікальну історичну спадщину», — розповідає ген консул.

Кожний приїзд консула до Ніжина дає певний поштовх, щоб і міська влада і польська спілка аналізували над чим ще треба працювати і всі разом намічали плани для роботи на майбутнє, розповідає заступник міського голови Олег Баранков.

Після спілкування з місцевою владою польська делегація відвідала щорічну наукову конференцію «Інтелектуальний внесок поляків в науку та культуру Чернігівщини: історія і сучасність». Конференція розпочала свою роботу в гоголівському корпусі НДУ.

Представники Польщі дуже задоволені, що ніжинці досліджують цю тему. Бо таким чином, впевнений консул, проведення подібних наукових заходів дозволить віднайти багато цікавого для кожного ніжинця та знайти ту ниточку, яка об’єднає два великих народи. «Такі конференції показують всі надбання, які на сьогодні мають науковці. Але ще більше показують скільки всього залишається невідомим», розповідає Рафал Вольські.

http://www.uezd.com.ua/page/polska-delegaciya-zavitala-do-nashogo-mista.html

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини