Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:45:36

Прокуратурою м.Чернігова на ім’я міського голови Чернігова направлено подання про усунення порушень вимог законодавства

03.10.2013   07:19

Орендна плата за міську землю не може бути меншою за 3% від її грошової оцінки.

Прокуратурою м.Чернігова на ім’я міського голови Чернігова направлено подання про усунення порушень вимог законодавства у сфері земельних відносин і природно-заповідного фонду.

Зокрема, в ньому йдеться про обов’язок Управління земельних ресурсів Чернігівської міської ради своєчасно вживати передбачені законом заходи для приведення орендної плати за землі комунальної власності у відповідність до вимог законодавства.

Адже Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” від 03.06.2008р. №309-VI внесено зміни до Закону України “Про оренду землі” та встановлено, що орендна плата за земельні ділянки, на яких проведена нормативна грошова оцінка, не може становити менше ніж 3% від нормативної грошової оцінки. З 01.01.2011р. діє положення ст..288 Податкового кодексу України щодо збільшення мінімального розміру орендної плати до трикратного земельного податку. Аналогічні положення закріплені рішенням Чернігівської міськради (11 сесія 6 скликання) від 29.07.2011р. “Про затвердження ставок земельного податку та встановлення розміру орендної плати в м.Чернігові”.

Попри це, прокуратурою виявлені окремі випадки зволікання з направленням орендарям міської землі пропозицій про зміни до договору оренди в частині розміру орендної плати. Це вплинуло і на можливість та ефективність вжиття інших передбачених законом заходів для зміни даних договорів у судовому порядку.

Внаслідок цього окремі громадяни та суб’єкти підприємницької діяльності в м.Чернігові продовжують користуватися земельними ділянками на умовах та в порядку, визначеному первинними договорами оренди. Тобто сплачують орендну плату в розмірі меншому, ніж передбачено законодавством.

У внесеному документі реагування прокуратура вимагає вжити невідкладних заходів до усунення порушень вимог законодавства, а також причин та умов, що їм сприяли.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.