Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:18:42

Ніжинських "робін гудів" утримують у камерах для довічників. ВІДЕО

25.09.2013   10:18Агенцiя

Підозрювані скаржаться на порушення прав. Ніжинські "робін гуди" чекають утримуються у спецкамерах

У Чернігівській області місцеві "робін гуди", які потрапили під слідство через підозру у незаконних діях, утримуються у камерах для довічників.

Зараз для рідних і близьких суд — єдина можливість побачити хлопців, які вже 3,5 року зачинені в СІЗО. Так, Дмитро Волик потрапив за ґрати на 7 років лише за те, що дав позику так званим "ніжинським робін гудам" на контрольну закупку наркотиків. Тоді він думав, що робить корисну для суспільства справу.

"Позичив хлопцям гроші, щоб вони закупили цю макову соломку для кількості, щоб можна було зняти це на відеокамеру", - повідомила мати підсудного Світлана Волик. У захисті обвинувачених сподіваються, що суд зможе розібратися у нюансах справи.

"Сподіваємося, що цей склад суду буде сприяти тому, щоб потерпілі на засідання ходили. Минулий склад нам в клопотаннях відмовляв", - сказала адвокат Катерина Нікітюк.

У свою чергу, потерпілих сподіваються почути і підсудні, і їхній захисник. Поки ж вони розташовані один від одного на відстані 200 кілометрів. Усі утримуються в одиночних камерах, у яких, зазвичай, знаходяться довічники.

"Нас привезли і більше місяця утримують в одиночних камерах. Ми вважаємо, що це незаконно. Фізично на нас здійснюється тиск", - заявив один із підсудних. Слова свого підзахисного підтвердила і адвокат. За словами Катерини Нікітюк, захист не може нормально здійснювати свої функції. У пенітенціарній службі в цьому порушень не вбачають.

"У даному рішенні немає ніяких порушень. Ми можемо в межах області обирати, в якому СІЗО має перебувати людина", - сказав Олександр Доробалюк, керівник управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області.

Сьогодні слухання у справі перенесли, щоб обвинувачені змогли ознайомитися з її матеріалами. На це має піти кілька тижнів. Нагадаємо, шістьох чоловіків, які впродовж року викривали наркоторговців і знімали на камеру продаж макової соломки, за бандитизм відправили за ґрати. Кожен отримав від 7-ми до 11-ти з половиною років позбавлення волі.

Алла Скорик, Василь Кобець, Чернігів, ТСН, 1+1.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини