Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:30:00

В Управлінні СБ України в Чернігівській області відбулись урочисті заходи з нагоди вшанування пам’яті загиблих біля села Харківці 21 вересня 1941 року та Дня партизанської слави

23.09.2013   14:56

20 вересня в Управлінні Служби безпеки України в Чернігівській області відбулися урочисті заходи на честь загиблих у роки Великої Вітчизняної війни співробітників органів держбезпеки та Дня партизанської слави.

Виступаючи перед особовим складом начальник Управління полковник  Олександр Довженко зазначив, що Чернігівщина у роки війни заслужено набула слави партизанського краю. До партизанських загонів, які діяли на території області, увійшли сотні чернігівців, серед яких були і співробітники органів держбезпеки. Неможливо переоцінити їх внесок у загальну справу наближення Перемоги.

Також керівник Управління нагадав присутнім про трагічні події, коли 72 роки тому, біля села Харківці Переяслав-Хмельницького району Київської області співробітники Київського і Чернігівського управлінь прийняли свій останній бій з нерівними силами ворога. «Схиляючи голову, ми завжди повинні пам’ятати всіх, хто в час воєнного лихоліття боровся за визволення рідної землі від фашистських загарбників», — зазначив Олександр Довженко.

Учасники урочистостей вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання. Молоді офіцери поклали квіти до каплиці, спорудженої на території Управління на честь співробітників органів держбезпеки, які загинули, захищаючи Батьківщину.

Того ж дня, делегація  Управління СБ України в Чернігівській  області виїхала до с. Харківці. На місцях загибелі та поховання правоохоронців були покладені квіти. Біля братської могили відбувся мітинг-реквієм.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини