Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:49:27

“Чернігове! Це твої вірні доньки і сини”

21.09.2013   08:48

Урочистий вечір, присвячений 70-ій річниці визволення Чернігова від фашистських загарбників, пройшов 19 вересня в міському Палаці культури. Організатори заходу вшанували ветеранів війни і праці, які не тільки визволяли місто, а й відбудовували Чернігів у післявоєнний період.

Чернігівців зі святом привітав міський голова Олександр Соколов. Він нагадав, що місто потрапило до десятки найбільш зруйнованих на території колишнього Радянського Союзу. І тільки завдяки титанічній праці жителів, які працювали на основній роботі, а потім розчищали руїни, обласний центр Чернігівщини був відновлений.

У своєму виступі О.Соколов підкреслив, що історія Чернігова – це історія чернігівців, керівників і робітників, лікарів, вчителів, представників різних поколінь і спеціальностей. Це історія людей, які хотіли бачити своє рідне місто завтра кращим, аніж воно є сьогодні. І свої добрі справи вони робили не для того, щоб їх вдячним словом згадали наступники, просто вони мали в цьому внутрішню потребу. А це, за словами керівника міста, найбільше заслуговує на визнання. “Нереально назвати імена усіх людей, які причетні до розбудови сучасного міста. Головне, щоб ці історії береглися у родинах, передавалися з покоління у покоління. Адже з них складається історія міста, і навіть більше – історія країни”, – сказав міський голова.

Під час вечора було презентовано унікальні кадри німецької кінохроніки про окупацію міста у 1941 році, надані Державним архівом Чернігівської області, фото відбудови Чернігова з архіву та приватної колекції чернігівця Костянтина Ягодовського. Також продемонстровано телевізійні сюжети зі спогадами чернігівців, які відновлювали місто, підготовлені ТРА “Новий Чернігів”. Про події тих часів розповіли чернігівці Ніна Балан, Іван Джола, Надія Сенюк та Ольга Кугмерова. На сцені виступила І-й секретар міськкому комсомолу у 1950-1956 роках Лідія Ахрьомкіна. Вона поділилася своїми враженнями про тогочасне життя молоді і міста, завзяття представників різних поколінь у справі відновлення роботи підприємств, відбудови обласного центру Чернігівщини.

Чернігівська міська організація ветеранів підготувала до 70-річчя визволення міста альбом про свою діяльність. У рамках всеукраїнської естафети “Слава визволителям України” голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак передала цей альбом міському голові Олександру Соколову.

Для учасників свята пройшла святкова програма за участю хору ветеранів, хору дітей війни, танцювальних і вокальних колективів міста.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини