Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:28:23

Гральним бізнесом у Чернігові займався чоловік, схильний до шахрайства

20.09.2013   17:12Агенцiя

Прокуратурою м.Чернігова підтримано державне обвинувачення щодо особи, яка проігнорувала заборону грального бізнесу.

…У січні цього року працівники міліції в Чернігові по вул. Текстильників, 5А виявили працюючий всупереч вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» гральний заклад. Основу обстановки приміщення складали чотири ігрових автомати. «Гостинним господарем» залу був чоловік, який у офіційних поясненнях спочатку назвав себе просто відвідувачем, а потім – барменом закладу. Однак знайшлося достатньо свідків, які розповіли, що дана особа обслуговувала автомати, приймала гроші клієнтів та виплачувала виграші. Тобто забезпечувала доступ до азартних ігор.

Під час досудового розслідування було встановлено, що чоловік був не тільки найманим працівником, а причетний і до влаштування цього протизаконного бізнесу.

Разом з тим, з’ясувалося, що даний громадянин підозрюється і в інших злочинах. До правоохоронних органів надійшло три заяви від чернігівців, яких він ошукав.

Із одною з заявниць він минулого року разом працював на автомийці. Тоді ж позичив у неї цифровий фотоапарат. Не зважаючи на неодноразові вимоги власниці речі, фотоапарата досі не повернув.

Друга заявниця знала  його як працівника комп’ютерного  клубу. Повіривши обіцянкам «досвідченого фахівця», дівчина спочатку віддала йому для ремонту свій мобільний телефон, а потім вручила 1700 гривень для придбання в Києві телефона і фотоапарата. Ні грошей, ні техніки вона більше не побачила, а «фахівець» невдовзі змінив місце роботи й почав уникати зустрічей з нею.

Третім постраждалим виявився його давній знайомий. Він стверджував, що колись дав цьому чоловікові на кілька днів свій ноутбук ‒ і не дочекався повернення своєї власності. Згодом слідство з’ясувало, що ноутбук позичальник продав сторонній особі як свій.

Інші викладені заявниками факти під час розслідування теж знайшли своє підтвердження.

Погодившись з думкою прокурора, суд призначив йому покарання  за зайняття гральним бізнесом (ч.1 ст.203-2 Кримінального кодексу України) у вигляді 170 тис. гривень штрафу на користь держави з конфіскацією грального обладнання. За шахрайство (ч.1,2 ст.190 Кримінального кодексу України) його засуджено до двох років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини