Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:20:04

В прокуратурі області обговорено шляхи дотримання законодавства при сплаті соціальних та страхових внесків

19.09.2013   16:23Агенцiя

Під головуванням прокурора області Максима Говорухи відбулася міжвідомча нарада за участі керівництва облдержадміністрації, головних управлінь Міндоходів, юстиції та Пенсійного фонду в області. На нараді обговорено питання додержання законодавства щодо стягнення єдиного та страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Як зазначив під час виступу Максим Говоруха, пенсійне забезпечення в Україні загалом і на Чернігівщині зокрема — є основною складовою системи соціального захисту населення, тому контроль за додержанням законодавства щодо повноти та своєчасності сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є одним із пріоритетних напрямів роботи органів прокуратури.

Водночас, результати прокурорських перевірок свідчать, що дії контролюючих органів області, вжиті для наповнення та раціонального використання коштів Пенсійного фонду, не відповідають вимогам сьогодення. Як наслідок, суттєвого зменшення розміру заборгованості до Фонду не відбулося, що ставить під загрозу своєчасність та повноту отримання пенсіонерами відповідних виплат.

Прокурор області звернув увагу присутніх на чітке та неухильне виконання вимог законодавства у сфері наповнення бюджету, та наголосив на необхідності належної взаємодії органів державної виконавчої влади, Міндоходів, Пенсійного Фонду та прокуратури.

За підсумками наради керівництвом прокуратури, органів державної влади та контролю визначено конкретні заходи щодо забезпечення належної організації захисту інтересів держави, попередження порушень закону у бюджетній сфері та своєчасної сплати соціальних внесків.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини