Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:13:08

Вічна слава героям

18.09.2013   08:18Агенцiя

Напередодні 70-річчя визволення міста Ніжина від німецько-фашистських загарбників в Ніжинській ЗОШ І-ІІІ ступеня № 10 відбувся урочистий мітинг з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь загиблого воїна-афганця Брюховця Юрія Леонідовича.

Юрій навчався в цій школі добре, був гарним учнем після закінчення навчання призвався до Збройних Сил СРСР, виконуючи інтернаціональний обов’язок героїчно загинув у Афганістані.

Указом Президії Верховної Ради посмертно нагороджений Орденом Червоної Зірки. За ініціативи голови Ніжинської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Сергія Ступака 5 меморіальних дошок встановлено на школах Ніжинщини де юнаки здобули освіту, які віддали саме найдорожче – своє життя в далекому Афганістані. Разом з воїнами-афганцями увіковічили пам’ять загиблих у афганській війні для героїко-патріотичного виховання підростаючого покоління.

На мітингу були присутні заступник міського голови Олег Баранков, військовий комісар підполковник Володимир Іваницький, директор ЗОШ І-ІІІ ступеня № 10 Ольга Мисник, заступник директора Світлана Зеленська, учасники бойових дій Афганістану, учителі, учні та представники громадськості.

Як підкреслив у своєму виступі заступник міського голови Олег Баранков після втрати сина Юрія, батько та мати не склали руки вони працювали у громадсько-ветеранській організації. Указом Президента України Віктора Януковича від 20.08.2010 року мати загиблого Ія Брюховець нагороджена високою державною нагородою орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

У своєму виступі голова Сергій Ступак подякував від імені Спілки, від себе особисто за багаторічну співпрацю, підтримку, порозуміння, співчуття за надання матеріальної допомоги народним депутатом України І.І. Куровським у виготовленні меморіальних дошок, виготовлення зупинки, яка встановлена біля пам’ятника загиблим у Афганістані по вулиці Об’їжджа, яка нагадує події афганської війни, пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, який встановлений на подвір’ї Безуглівської ЗОШ І-ІІІ ступеня, викладення з тротуарної плитки алеї Слави.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.