Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 30 травня, 00:45:03

Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”. ВІДЕО. ФОТО

24.08.2013   17:58

На першому гастрономічно-мистецькому фестивалі “40 ух”, що пройшов на День Незалежності у Чернігові, городяни і гості міста з’їли 1000 літрів свіжозвареної рибної юшки.

  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”
  • Відкриття загальноміського фестивалю “Сорока УХ”

 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила радник Чернігівського міського голови Ірина Синельник.

“Учасники фестивалю наварили тисячу літрів юшки і всю з’їли”, – сказала Синельник.

Готували юшку у великих казанах козаки, кухарі кафе і ресторанів, працівники Чернігіврибохорони. Потім вони розливали її в одноразовий посуд і безкоштовно частували всіх охочих.

Варили ці рибні супи по-різному: на курячому бульйоні (монастирська уха), з лосося (уха староруська) і, звичайно, зі свіжої місцевої риби – сома, судака, язя. Найбільший досвід у приготуванні юшки продемонстрував слюсар Чернігіврибоохорони з 36-річним стажем роботи в цій організації Микола Манойло. Його юшку всі, хто куштував інші, визнали найсмачнішою. Двічі за часів свого президентства пригощався нею й Леонід Кучма.

З кореспондентом агентства пан Микола поділився рецептом, до якого дійшов сам за багато років: “Наливаємо в казан воду, кладемо туди моркву, багато цибулі, духмяний і чорний перець горошком і варимо все це десь півгодини. Після того виймаємо овочі й закладаємо рибу. Коли вона майже готова, додаємо сіль, зелень, обов’язково трохи часнику, зелень укропу, петрушки, зелену цибулю, трішки цукру і 100-150 грамів горілки (на 30-літровий казан). Горілка знищує різні неприємні запахи – сирої риби, річки, болота”, – розповів кухар.

Уміють в рибоохороні і смажити рибу. Пан Микола перед тим заливає її філе на годину-півтори пивом і приправляє соком лимона. Каже, що після такої витримки у риби особливий смак і відсутні сторонні запахи. На фестивалі “40 ух” переконатися в цьому змогли всі, хто завітав у намет рибоохоронців. На відведеній їм території вони також розгорнули виставку недозволених і вилучених знарядь вилову риби. Проте особливого інтересу цього дня вона вочевидь не викликала.

Культурну частину фестивалю забезпечила тематична програма Чернігівського народного хору обласного філармонійного центру. Артисти співали, читали, розповідали й показували все, що змогли знайти у скарбниці народній творчості про риболовлю, рибу та рибну юшку.

УКРІНФОРМ

 

Фоторепортажі про виставку квітів "Щастя краси", мистецьке свято "Поліське коло", офіційні урочистості та урочистості за участі опозиції можна переглянути за посиланнями:

 

Чернігівська громадськість відзначає 22-у річницю незалежності України. ФОТОрепортаж

У Чернігові ВО “Батьківщина, “УДАР”, ВО “Свобода”, Рух відзначили 22-у річницю Незалежності України. + ВІДЕО

VIII Міжнародний фольклорний фестиваль національних культур “Поліське коло”. ФОТОрепортаж

Щастя краси у міському парку Чернігова. ФОТО

Останні новини Чернігівщини

Як військовослужбовцю після полону звільнитися з військової служби

Як військовослужбовцю після полону звільнитися з військової служби 16:07

Усі військовослужбовці, які були звільнені з полону та не висловили бажання продовжувати військову службу, мають право на звільнення зі служби, наголошують юристи Українського ветеранського фонду.

Чернігівщина може запропонувати найціннішу співпрацю – можливість здобути унікальний досвід 16:03

На цьому наголосив директор Центру кризових ситуацій та підтримки (CDCS) при МЗС Франції Філіп Лаліо сьогодні під час зустрічі з начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом. Центр працював із загрозами для цивільного населення під час бойових зіткнень зокрема в Судані та Ємені.

28 травня відбулося засідання 40-ої (позачергової) сесії Чернігівської міської ради VIII скликання 16:01

Участь у ньому взяли 27 депутатів та депутаток. Вони розглянули 19 питань. Засідання розпочалося хвилиною мовчання за всім загиблими внаслідок російсько-української війни, військовими та цивільними.

На Чернігівщині СБУ викрила чотирьох адміністраторів груп, які допомагали громадянам призовного віку уникати мобілізації 15:57

Співробітники Служби безпеки України припинили на Чернігівщині діяльність осіб, які перешкоджали законній діяльності ЗСУ та проводили інформаційно-підривну діяльність на користь ворога.

У Чернігові проведено семінар «Як зберігати пам’ять про війну»

У Чернігові проведено семінар «Як зберігати пам’ять про війну» 11:04

27 травня у Чернігові проведено першій в Україні методичний семінар «Як зберігати пам’ять про війну», який організовано Українським інститутом національної пам’яті та Фондом «Партнерство задля стійкості України».

АНОНСИ ПОДІЙ