Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:18:29

Направлено до суду справу про зловживання опікунськими правами

16.08.2013   09:34Агенцiя

Прокуратурою м.Чернігова направлене до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження щодо жінки, яка використовувала свої права піклувальника над майном неповнолітнього з корисливою метою.

За відсутності дозволу органу опіки та піклування вона здавала житло підопічного у найм стороннім особам, за що отримувала кошти, які використовувала на власні потреби. При цьому, ігноруючи покладені законодавством зобов’язання, комунальні послуги вона не оплачувала, внаслідок чого виникла заборгованість більш ніж на 7 тис. грн.

Окрім того, характер використання житла квартирантами був таким, що воно стало непридатним для проживання.

Згідно обвинувального акта, такі дії кваліфіковано за ст.167 Кримінального кодексу України (зловживання опікунськими правами). Одночасно прокуратурою заявлено цивільний позов в інтересах потерпілого про відшкодування збитків.

За нормою кримінального кодексу, використання опіки чи піклування з корисливою метою на шкоду підопічному (зайняття житлової площі, використання майна тощо) карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Також закон передбачає можливість звільнення від кримінальної відповідальності в разі добровільного відшкодування завданої підопічним матеріальної шкоди.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.