Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:02:38

Керівник лісової галузі України - у лісівників Сіверського краю

10.08.2013   09:36Агенцiя

Голова державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець 8 серпня перебував на Чернігівщині.

На межі області його зустрічали начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Лозицький та перший заступник, головний лісничий Юрій Пономаренко, інші представники лісівничої галузі Сіверщини.

Віктор Миколайович відвідав ДП “Остерське лісове господарство” ( директор Юрій Кравчук), в якому ознайомився з роботою лісопромислового комплексу. Йому сподобався раціоналізаторський пристрій на електрокарі, який дуже швидко завантажує ліс-кругляк у контейнери. Ця продукція готується на експорт.

Віктор Сівець зазначив, що на наступному засіданні колегії Держкомлісагенства України він розповість про досвід остерських лісівників, аби запровадити його повсюдно.

Наступна зупинка – Горбачівське лісництво. Його мальовнича садиба радує зір будь-якої пори року. Гості оглянули лісові культури, проїхавши до них новозбудованою лісовою дорогою. Хороше враження на Віктора Миколайовича справили і розсадник лісництва, і дендропарк (створений нинішнього року), і пожежно-хімічна станція.

Багатьох сіверян та туристів, які проїздить трасою Київ-Чернігів, приваблює торгівельний пункт “Лісовичок” . У червні-липні тут продавалися чорниці, тепер можна придбати свіжий мед у баночках. І доглянутий рекреаційний пункт – завжди до послуг всіх, хто мчить швидким путівцем.

Віктор Сівець побував у старовинному урочищі “Рим”, що в Козелецькому лісництві, до якого веде новозбудована (цьогорічна) дорога. Всі мали змогу оцінити її якість.

Відвідини Ніжинського державного лісогосподарського підприємства (директор Юрій Болоховець) теж були досить насиченими. Так, у Іржавському лісництві Віктор Миколайович оглянув його садибу та декоративний розсадник 2013 року. До Бобровицького нижнього складу добиралися лісовим масивом – лісовою дорогою, збудованою в попередні роки. Її стан не викликає жодних нарікань.

Ознайомившись з роботою нижнього складу, Віктор Сівець зацікавився роботою верстата-дроворуба. За допомогою цього механізму вже заготовлено багато дров. Віктор Миколайович упевнено сказав, що до морозів дрова розійдуться: всім бажаючим вистачить.

У Кобижчанському лісництві на Віктора Сівця гарні враження справили просторі, тематично ( з вигадкою) оформлені класи учнівського лісництва.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України не міг обминути й нову лісову дорогу, на якій працює дорожньо-будівельний комплекс, що прибув з Городні. Між іншим, цей потужний сучасний комплекс торік Держкомлісагенство вручило Чернігівському управлінню лісового та мисливського господарства. І він уже встиг зарекомендувати себе як надійний помічник.

Новозбудовану дорогу (5,5 км – з твердим покриттям, а 4 км – із земляним) буде відкрито восени – до Дня працівника лісу.

Далі маршрут Віктора Сівця пролягав у Борзнянський держлісгосп.

Віктор Миколайович побував на лісопромисловому комплексі підприємства та в теплицях Батуринського лісництва.

Під час поїздки голови державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця Сіверським краєм в ролі досвідченого гіда виступав начальник облуправління Валерій Лозицький, йому допомагали директори держлісгоспів.

Остання зупинка маршруту – на кордоні Чернігівської і Сумської областей.


Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.