Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:56:18

Вдале поєднання: малечі - майданчики, дорослим - спілкування

07.08.2013   15:08Агенцiя

Як і торік, нинішнього літа виїзні приймальні Валерія Дубіля об’єдналися з проектом «Арт-канікули», суботниками з облаштування дитячих територій.

Цьогоріч команда Валерія Дубіля за два місяці побувала вже в двадцяти дворах, зібрала понад тисячу дівчаток і хлопців, і майже стільки ж дорослих.

У приймальні на Магістратській, 13 наводять статистику – 50-70 осіб щотижня зареєстровано на прийомі. А 80% звернень чернігівців стосуються благоустрою міста: ремонту житлових будинків, міжбудинкових проїздів, екології, стану тротуарів, тощо.

Вулиця Текстильників, 11. Навесні, під час акції «Суботник у кожному дворі»,  Валерій Дубіль побував там. На Шерстянці цю 9-поверхівку називають «чорнобильською», бо заселили її свого часу евакуйовані жителі Прип’яті. Мабуть тому весняна зустріч у цьому дворі була надто емоційною. Тоді мешканці дорікали депутату про ігнорування їхніх звернень місцевою владою. Просили посприяти в ремонті міжбудинкового проїзду, облаштуванні дитячого майданчика.

Минуло кілька місяців і у дворі на Текстильників закипіла робота – тепер територію прикрашає добротний, сучасний дитячий комплекс.

Старша будинку Олександра Шага не натішиться. Нарешті, каже, її ходіння завершаться.

- А то у сусідньому дворі діти бавляться, а наші по ломаччю лазять. Вдячна і депутату,  і його команді за оперативну роботу. Така здатність і готовність вирішувати проблеми людей і формують рейтинг депутата, змінюють світосприйняття простої людини, — зауважує пані Олександра.

Космонавтів, 6, Стрілецька, 1, Рокоссовського, 3, Стахановців, 20, Доценка, 8… і ще кілька адрес, де сертифікати, які минулого року вручив Валерій Дубіль, перетворилися на дитячі майданчики.

Валерій Дубіль приємно вражений, що люди цьогоріч більше активніші, ніж минулого року.

- Торік гостро відчувалися неприязнь, байдужість, а, можливо, і страх. І не дивно, адже це був рік виборів, — констатує депутат. – А, може, люди зрозуміли, що змінити життя — своє, свого району, міста можна. Треба лише бажання. В Чернігові уже облаштовано понад  90 дитячих територій, ще плануємо встановити не менше ніж 25 дитячих майданчиків. Крім того, наразі  в стадії  розгляду близько 50 звернень. Такі заходи як суботники, арт-майданчики, дають можливість не лише підвищити активність громади, а це добра нагода для місцевих депутатів поспілкуватися зі своїми виборцями. Адже не кожен з них має стаціонарну приймальню.

Валерій Дубіль каже, що виїзні приймальні, і прийом в офісах – це не всі форми організації його роботи:

- Передбачено й індивідуальні прийоми, це стосується соціально-незахищених категорій громадян. Наприклад, ті ж відвідини ветеранів з нагоди 9 травня, дня народження… Ми йдемо до цих людей не із сухим вітанням, а задля того, аби поговорити про наболіле, задля допомоги.

Окрім виїзних приймалень народного депутата Валерія Дубіля, в місті працюють дві стаціонарні, на вул. Щорса, 6 та Магістратській, 13.

Там люди завжди можуть отримати безкоштовну юридичну консультацію, дізнатися про часи роботи депутата в окрузі, записатися на особистий прийом.

- Проводячи такі зустрічі з людьми, ми прагнемо не лише надати їм юридичну консультацію, а підвищити їхню правову грамотність, формувати відповідну думку про роботу громадської приймальні, та розвивати діалог між громадою і владою. З цих причин і було створено Громадську спілку «Громадська рада міста Чернігова», завдання якої поширювати участь громади в управлінні містом, — каже Валерій Дубіль.

За інформацією офіційного сайту народного депутата України Валерія Дубіля

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.