Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:02:40

Торгівля людьми. ВІДЕО

03.08.2013   13:07Агенцiя

Семінар тренінг по впровадженню всіх законодавчих актів, щодо протидії торгівлі людьми відбувся в області, на якому представники міністерства соціальної політики України департаменту сім'ї молоді та спорту, Чернігівської обласної державної адміністрації та міжнародної жіночої організації "Ла-Страда Україна", обговорювали проблему трудової міграції та трудового рабства.


Торгівля людьми - це протизаконна торгівля в цілях комерційної експлуатації або примусової праці, це сучасна форма рабства. Найбільше від торгівлі людьми,від трудової міграції страждають чоловіки, які виїжджають за кордон для заробітку грошей, студенти у пошуках кращої долі. Зараз торгівля людьми визначається не тільки в сексуальному рабстві, але і в трудовій експлуатації. Для вирішення цієї проблеми в області було проведено семінар – тренінг, по впровадження всіх законодавчих актів, щодо протидії торгівлі людьми. На семінарі були присутні представники районної державної адміністрації.

Неля Чугаєва – завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Н.- Сіверської райдержадміністрації: «Протягом 2013 року до міністерства соціальної політики від районних державних адміністрацій України надійшло 26 справ, про визнання людей постраждалими від торгівлі людьми. 26 справ були розглянуті з позитивним результатом і 26 людей отримали статус та державну матеріальну допомогу, так як особи виявились жертвами саме торгівлею людьми.»

Зараз на розгляді знаходиться 11 кримінальних впроваджень, 5 з яких вже направлені до суду. Про те куди ви їдете за кордон, та до кого влаштовуєтесь на роботу, мають знати ваші рідні, а вам обов'язково треба дотримуватись певних правил безпеки.

Неля Чугаєва - завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Н.- Сіверської райдержадміністрації: «Нікому, ні в якому  разі не можна довіряти свій паспорт, своє свідоцтво про народження. Обов’язково коли укладаєте договір то читайте його від початку, до кінця не зважаючи на те, що ви його підпишете коли приїдете за кордон. Поки ви не підпишете договір  в Україні не вирушайте на роботу. Повинна бути записана адреса українського  посольства в тій країні, до якої вирушаєте. Вдома залишаєте всю інформацію куди ви поїхали, яку назву має фірма, як прізвище власника, хто займається вашим перевезенням.»

Але якщо ви дійсно постраждали від торгівлі людьми, і не визнані потерпілими в судовому порядку, ви маєте право подати документи до районної адміністрації до сектору у справах сім'ї , молоді та спорту, щоб отримати статус потерпілого та отримати одноразову грошову допомогу.


Новгород-Сіверська РДТРК "Сіверська".

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини