Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:02:22

Справою свого життя називають англійські благодійники допомогу українським дітям

03.08.2013   10:47

Словами щирої подяки зустрів сьогодні секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет англійських благодійників Джорджа Мілза та Кріса Бруера, які багато років підтримують Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Відродження”.

Вони ініціювали зустріч із представниками місцевої влади, бо дуже переймаються подальшою долею центру, адже фінансова скрута торкнулася й країн Європи, тож обсяги іноземної благодійної допомоги зменшуються. “Щороку ми надавали “Відродженню” до 110 тис. фунтів допомоги, тепер же на наступний рік розраховуємо десь на 30 тис. фунтів”, – турбується Джордж Мілз.

За словами директора центру Василя Пасічника, в закладі протягом року отримують повноцінну реабілітацію 550-580 дітей-інвалідів тільки з Чернігова, загалом же – понад 1000 дітей. Він нарікає, що бюджетних коштів недостатньо для потреб закладу. Так, у 2013 році з міського бюджету на центр “Відродження” передбачено 378 тис.грн., до кінця року коштів може не вистачити для ще однієї зміни дітей.

О. Шеремет запевнив, що під час коригування міського бюджету він особисто ініціюватиме додаткове фінансування для “Відродження” в розмірі 30-40 тис.грн. На наступний же рік секретар міськради обіцяє закласти в бюджет 400 тис.грн. для реабілітації дітей-інвалідів.

На пропозицію організувати спільну роботу зі збору благодійної допомоги секретар міської ради відповів, що місцевим депутатам і представникам соціально відповідального бізнесу буде ставити за приклад людей, які не живуть в Україні, але так переживають за наших дітей. “Я обов’язково поспілкуюся з кожним із депутатів міськради і вірю, що вони не залишаться байдужими”, – впевнений О. Шеремет.

Джордж Мілз називає чернігівський центр “Відродження” одним із кращих подібних закладів у Європі. Тут не лише отримують лікування і відновлюють здоров’я діти, а й їхні родини мають реальну змогу змінити своє життя на краще.

Англійські благодійники хочуть вірити, що заклад із його теплою родинною атмосферою і високопрофесійним колективом працюватиме й надалі на благо дітей, а місцеві бізнесмени й депутати теж долучаться до цієї важливої діяльності.

О. Шеремет вручив гостям символічні подарунки і ще раз подякував за небайдужість та щире прагнення допомогти. Він наголосив, що міська влада обов’язково буде підтримувати Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Відродження”.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини