Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:31:00

Як спланувати та швидко відчути зміни в діяльності громадської організації?

29.07.2013   14:17Агенцiя

Одне з ключових питань, над яким працювали 27-28 липня року під час семінару – практикуму на тему “Стратегічне планування в роботі громадських організацій”.

Про цілі, завдання, результати розповідає тренер семінару Руслан Краплич: “Дуже важливо, тим організаціям, які тільки починають свою роботу, чітко визначити місію. Місія – це причина, з якої створюється організація! Стратегічний план мусить розкрити бачення майбутнього, аби всі члени організації, на основі цього плану, ставили реальні цілі та виконували поточні завдання. Безперечно, перед тим як формувати план – потрібно здійснити аналіз того, що є в нашій організації, чого/кого нам не вистачає для досягнення цілей, що відбувається у зовнішньому середовищі, хто буде нашим прихильником, опонентом. Результатом семінару мають стати: чітко визначена місія, чітке бачення майбутнього, реалістичні завдання на 2013 – 2014 роки”.

Власними враженнями стосовно семінару та планами роботи поділилися учасники семінару.

“Я задоволена тим, що стала учасницею семінару, тому що він дає змогу проаналізувати всю поточну роботу організації, визначитися з місією та цілями. Тепер у мене інше бачення, інші (нові) підходи до роботи” – розповідає Олена Гедіна (Прилуцький благодійний фонд “Європа”).

“Наразі, за допомогою персоналу МГО ЦПМ “Апельсин”, плануємо завершити роботу над статутом організації та зареєструвати її. Першим напрямком діяльності громадської організації буде культура, а саме проведення концертів альтернативної та рок-музики” – ділиться планами Сергій Крицький (Менська ініціативна група “Блискавка”).

Руслан Краплич завершив семінар такими словами: “Насправді, будь – яке планування призначене для того, щоб зекономити час, не робити зайвих помилок, тому що люди, які прагнуть відчути зміни від своєї діяльності, очікують, що зміни відбудуться негайно. Насправді ж “Швидко” це – повільно, осмислено і без зупинок!”

Учасники семінару – 20 представників громадських організацій та ініціативних груп Чернігівської області. Тренер семінару – Руслан Краплич (член ради директорів Фундації імені князів – благодійників Острозьких, м. Рівне). Це вже третій семінар, що відбувся в рамках проекту “Молодь Чернігівщини – авангард демократичних змін!”.


Менеджер по зв’язкам з громадськістю МГО “Центр прогресивної молоді “Апельсин” Дмитро Лук’янов

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини