Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:27:22

На кордоні України та Білорусі застрягли сотні вантажних фур. ОНОВЛЕНО

29.07.2013   07:44Агенцiя

У дальнобойщиков беда. Не могут пересечь границу с Беларусью. В Черниговской области водителям не выдают разрешительных документов для въезда в соседнее государство. Шансов приехать в срок у дальнобойщиков нет. Тут хотя бы груз сохранить. Пока водители ждут - их фуры грабят. В ситуации разбирался - Дмитрий Евчин.

Александр приехал из Днепропетровской области ночью. Хотел получить разрешение на въезд в Беларусь. Решил заночевать в грузовике на обочине - мест на парковке не было.

Воры сорвали пломбу и унесли три ящика сухариков. Александр вез их в Эстонию. За неделю в очереди за пропуском пострадали несколько дальнобойщиков.

У этого дальнобойщика украсть не получилось - тент натянут на доски. Везет арбузы в Беларусь.

Иван Ткачук, дальнобойщик:

- Арбуз то портится - это скоропорт. И я не знаю, что будет дальше. Если я не потяну эти убытки, то я уже стану на колени.

Во вторник здесь было около трехсот машин - рассказывают водители. Сейчас чуть больше сотни. Многие уехали обратно.

Павел Киктенко, дальнобойщик:

- У меня крайний срок - вторник. Суббота - воскресенье - дозвол не появляется. Выходной в Киеве. Все. В понедельник - это переход границы, в притык - сегодня.

Водители спасают груз, как могут. Некоторые записались в очередь за пропуском и поехали в соседний Чернигов - оставить продукты в рефрежираторах. Суточные у дальнобойщиков заканчиваются, и за жизнь на колесах нужно платить.

Дмитрий Евчин, корреспондент:

- Возле пункта выдачи разрешительных документов нет даже магазина. До ближайшей деревни - пять километров. Там водители покупают продукты, готовят еду на плите, там же набирают питьевую воду. В таких условиях живут уже неделю.

Узнаем, что с выдачей документов дальнобойщикам на выезд в Беларусь.

Александр Рыжий, старший государственный инспектор отдела лицензирования Черниговской обл.:

- Отсутствуют квоты. Инспектор поехал, может, что-то дадут.

О недостаче квот водители знали и раньше. Но обычно это происходит в конце года. Почему документов нет в конце июля - не понятно. В "Укртрансинспекции" говорят - квот на 2013 нет, и не будет. Увеличить их количество власти Беларуси отказываются. Пока политики и хозяйственники не договорятся - дорога к соседям для украинских дальнобойщиков будет закрыта.

Дмитрий Евчин, Валентин Белич, Подробности, телеканал Интер.

http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2013/07/26/919991.html

Реакція на публікацію

В матеріалі програми "Подробости" телеканалу "Інтер" висвітлено проблему відсутності у “Укртрансінспекції” дозволів, для українських вантажних автоперевізників, на проїзд територією Республіки Білорусь.
Такі дозволи, згідно річних квот, інспекція отримує від своїх колег з Білорусі. Сам процес видачі таких дозволів географічно до безпосереднього перетину державного кордону ніякого відношення не має, бо відбувається в смт. Козелець Чернігівської області, де і проводились зйомки телесюжету. До кордону звідти у кращому випадку 130 - 150 км. Неуважність журналістів при виборі назви матеріалу призвела до введення в оману пересічного глядача та читача.
Хочу повідомити вам, що в пунктах пропуску через державний кордон на ділянці Чернігівського прикордонного загону черги вантажних автомобілів відсутні. Не було їх і під час вихідних днів, коли готувався сам телевізійний сюжет.

О.В.Дудко, помічник начальника прикордонного загону - начальник прес-служби, підполковник

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини