Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:46:52

Аби омріяна подорож видалася безпечною

27.07.2013   10:18Агенцiя

Основним завданням працівників Державтоінспекції є профілактика аварійності на автошляхах. А найвищою оцінкою роботи правоохоронців є збереження людського життя в сучасному світі тотальної автомобілізації.

Патруль ДПС

Патруль ДПС

Працівниками ДАІ Чернігівщини виявлено та задокументовано 4006 фактів керування авто водіями в нетверезому стані, 3479 водії притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення швидкісного режиму, на 1352 керманичів автомототранспорту складені адміністративні матеріали за порушення правил проїзду пішохідних переходів, 2623 притягнуті до відповідальності за порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, 710 учасників дорожнього руху порушили правила обгону.

За 6 місяців 2013 року на території Чернігівської області сталося 225 дорожньо-транспортних пригод, в яких 50 осіб загинуло та 267 отримали тілесні ушкодження. Основними причинами дорожньо-транспортних пригод на території області є перевищення безпечної швидкості руху – 43%, порушення правил обгону та маневрування – 25%, керування автомототранспортом в нетверезому стані – 13%, порушення правил проїзду перехресть – 9%, недотримання безпечної дистанції та порушення правил проїзду пішохідних переходів відповідно – 6 та 3 відсотки.

Влітку прогнозовано збільшується кількість автотранспорту на дорогах області. Саме через Чернігівщину прямують до моря десятки тисяч водіїв сусідніх держав. В дорозі багато водіїв-іноземців, які мають мало досвіду їзди з інтенсивним рухом, стикаються з різноманітними складнощами. Наприклад, тільки з початку літа з вини таких водіїв в області сталося 26 дорожньо-транспортних пригод, в яких 2 особи загинули та 21 отримала тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Аби відпустка видалася гарною, а подорож безпечною, Державтоінспекція Чернігівщини переконливо просить водіїв бути більш уважними та взаємоввічливими, не керувати автомобілем у втомленому стані, дотримуватися безпечної швидкості руху і правил перевезення пасажирів, зокрема, дітей.

У разі виникнення складнощів на дорозі та необхідності в допомозі звертайтеся до працівників ДАІ, що здійснюють нагляд за дорожнім рухом на стаціонарних постах на автодорогах державного значення або телефонуйте до чергової частини управління Державтоінспекції за номером 65-20-20.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини