Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:33:31

Фестиваль «Червона калина» відбувся в Прилуцькій виховній колонії

23.07.2013   09:32Агенцiя

20 липня 2013 року в Прилуцькій виховній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області відбувся ХХІІ фестиваль художньої самодіяльної творчості засуджених «Червона калина». Цьогоріч він присвячений 125-ій річниці від Дня народження А.С. Макаренка.

Цьогорічний фестиваль став особливим для даної виховної установи, оскільки він співпав з урочистим відзначенням 50-ї річниці створення Прилуцької виховної колонії.

«Як швидко біжить час. Ця банальність не має ніякого відношення до Прилуцької виховної колонії. Одного разу переступивши поріг установи вихованці будь-якого віку, національності, стають для педагогічного та мистецького колективу Прилуцької виховної колонії назавжди своїми. За їх успіхами слідкують, ними пишаються. І хлопці відповідають своїм вихователям особливою шаною», - зазначив у своєму виступі начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області Олександр Доробалюк.

Загальновідомо, що забезпечення прав на дозвілля, відпочинок, участь у культурному житті та заняття мистецтвом, залучення до творчості, виховання поваги до духовних традицій українського народу є гарантом гармонійного і всебічного розвитку особистості. Саме тому державна політика в цій сфері направлена на розвиток творчих талантів.

Фестиваль проводиться щорічно, під час літніх шкільних канікул. Проходить він естафетою по всіх виховних колоніях України і передається працівниками колоній у вигляді атрибутів фестивалю – корогви, фотоальбому з виступами попередніх учасників та символом.

Проходила концертна програма в актовій залі колонії. Виступали вихованці, які вже не раз дивували гостей своєю творчою майстерністю. Хлопці читали вірші, співали, танцювали, показували театралізовані сценки, акробатичні трюки.

Особливістю цьогорічного фестивалю стало те, що на одній сцені з вихованцями виступали офіцери, вчителі та гості. З нагоди 50-річчя установи співробітники установи співали та грали на гітарі, читали вірші й заслуховували щирі слова привітань від керівництва.

Приємним подарунком стали виступи учасниці конкурсу «Х-фактор» Юлії Бартенєвої, яка виконала на сербській мові пісню-переможницю конкурсу «Євробачення» - «Молитва», та маленькі козаки з козацького куреню «Івана Богуна», які вправно махали шаблюками й показували акробатичні трюки.

Прилуцька виховна колонія славиться літературними талантами, хлопці виступають кореспондентами колонійської газети «Горизонт». Цього разу всі «журналісти» колонії отримали грамоти від головного редактора відомчої газети Державної пенітенціарної служби України «Закон і обов`язок».

Особливі гості на фестивалі: Янчук Олег Борисович – начальник департаменту кримінально-виконавчої інспекції та соціально-психологічної роботи з засудженими, Бургонов Віталій Анатолійович - заступник начальника Боровської виховної колонії управління Федеральної служби виконання покарань Російської федерації по Воронезькій області, Пугачов Володимир Вікторович – старший прокурор прокуратури Чернігівської області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, також були щедрими на гарні слова та щирі побажання як співробітникам, так і вихованцям установи.

Естафету фестивалю Прилуцькій колонії передала Кременчуцька виховна колонія. А звідси символи фестивалю «помандрують» до виховної колонії № 10 Державної служби виконання покарань Придністровської Молдавської Республіки.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини