Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:41:48

Суд заслухав свідків у справі про замах на вбивство вагітної жінки

13.07.2013   15:16

Ніжинський місцевий суд продовжив розгляд справи за звинуваченням 36-річного жителя м. Борзна Чернігівської області у замаху на вбивство 21-річної вагітної жінки.

Цей резонансний злочин стався у березні нинішнього року. До чергової частини Борзнянського райвідділу УМВС України в Чернігівській області було повідомлено, що до центральної районної лікарні була доставлена 21-річна місцева жителька з проникаючим ножовим пораненням черевної порожнини. Жінка була вагітна, але ненароджену дитину врятувати не вдалося.

Виїздом на місце пригоди слідчо-оперативної групи та керівництва райвідділу було встановлено, що тілесні ушкодження жінці завдав 36-річний мешканець м. Борзна.

Підозрюваний з місця скоєння тяжкого злочину втік. Для його затримання, окрім працівників карного розшуку, було залучено бійців спецпідрозділу міліції «Беркут».

Правоохоронцями було встановлено, що затриманий раніше працював у органах внутрішніх справ. За порушення службової дисципліни він двічі був звільнений, але обидва рази — в 2004 та 2008 роках — поновлювався на службі за рішеннями суду. Втретє його було звільнено з ОВС у січні 2013 року.

Стосовно цього чоловіка було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 15 та частиною 2 пунктом 2 статті 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство жінки, яка завідомо для винного перебувала в стані вагітності) — карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічно.

В ході засідання суд заслухав свідків сторони обвинувачення, у залі були присутні представники потерпілої сторони, а також журналісти ряду видань та телевізійних каналів.

Враховуючи суспільний резонанс, викликаний цією справою в березні нинішнього року, у приміщенні Ніжинського суду та на прилеглій території було посилено охорону громадського порядку силами працівників Ніжинського міського відділу УМВС. Порушень громадського порядку не допущено.
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини