Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:43:15

Фірма головного екоінспектора Чернігівщини відсудила у мисливців 2 гектари біля Київського моря

08.07.2013   11:08Агенцiя

Суд залишив ділянку площею 1,92 га в Козелецькому районі Чернігівської області у користуванні ТОВ “Еко Дніпро”.

Про це свідчить рішення Господарського суду Києва від 27 травня.

Раніше цією ділянкою у селі Тужар на підставі рішення виконкому Чернігівської облради від 1968 року користувалося Товариство військових мисливців та рибалок Збройних Сил України, яке є правонаступником радянського військового товариства.

У 2003 році Чернігівська облдержадміністрація передала цю ділянку у складі більшого наділу загальною площею 4,29 га в оренду на 49 років ТОВ “Еко Дніпро” для розташування риболовно-мисливської бази. Відповідне розпорядження оскаржувалося в судах, однак на сьогодні воно є чинним.

На момент звернення Товариства до суду у 2006 році рішення ОДА було визнане недійсним, тож Товариство вимагало розірвати договір оренди ділянки і визнати за ним право її оренди, а також стягнути з фірми 211,48 тис грн. збитків.

Госпсуд, відмовляючи у задоволенні позову, послався на рішення ВАСУ, який вже під час розгляду даної справи залишив рішення ОДА чинним. У своєму рішення ВАСУ посилається на постанову Верховного суду України від 18.11.2003, відповідно до якої радянські постанови щодо форм власності після 1991 року без узгодження з відповідними органами управління, визначеними Кабміном, вважаються недійсними. А рішень щодо передачі ділянки Товариству з того часу не приймалося.

Також суд послався на постанову Верховної Ради від 04.02.1994, яка встановила, що до законодавчого визначення суб’єктів права власності майна загальносоюзних громадських організацій колишнього СРСР, зазначене майно є загальнодержавною власністю.

Посилання Товариства на те, що у 2003 році за ним було зареєстроване право власності на мисливський будинок, що розташований на спірній ділянці, суд до уваги не взяв, оскільки Косаківська сільрада прийняла відповідне рішення без узгодження з відповідними органами управління, визначеними Кабміном.

Таким чином у Товариства відсутнє рішення органу держвлади про передачу ділянки у користування. Натомість є чинне розпорядження Чернігівської ОДА від 2003 року про передачу ділянки в оренду ТОВ “Еко Дніпро”. Крім того, Товариство не довело, що фірма порушила його права на майно, а саме дім мисливця, чергового, комору, 4 моторні човни і 77 веслових човнів, а також 150 весел.

ТОВ “Еко Дніпро” влітку 2003 року заснували киянин Сергій Задірака та Леонід Бурковський, який нині очолює Державну екологічну інспекцію у Чернігівській області.

http://nashigroshi.org/2013/07/08/firma-holovnoho-ekoinspektora-chernihivschyny-vidsudyla-u-myslyvtsiv-2-hektary-bilya-kyjivskoho-morya/

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.