Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:26:34

Браконьєрами знищується вид риби, занесений до Червоної книги України

08.07.2013   08:33Агенцiя

Під час рейду державного нагляду (контролю) в галузі збереження рослинного та тваринного світу на озері біля с. Новоселівка Чернігівського району Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області виявлено факт лову риби забороненими знаряддями лову риби – сітками зябровими.

При цьому правопорушник незаконно виловив (знищив) рибу цінних видів: карась сріблястий – 48 шт., лин – 1 шт., карась золотий (риба виду занесеного до Червоної книги України) – 56 шт. Загальна вага складає близько 8 кг.

Розмір відшкодування шкоди, заподіяної державі унаслідок незаконного добування (знищення) риби, зокрема і риби – виду занесеного до Червоної книги України, становить 19 тисяч 415 гривень.

По факту порушення, стосовно порушника складено протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч. ІV ст. 85, ст. 90 КУпАП, та оформлено відповідні матеріали.

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області дані матеріали у встановленому порядку направлено до Чернігівського районного суду Чернігівської області для прийняття рішення про передачу їх прокуророві, або органу досудового розслідування для відкриття кримінального провадження, або притягнення порушника до адміністративної відповідальності за ч. ІV ст. 85, ст. 90 КУпАП та вирішення питання про відшкодування шкоди, завданої ним внаслідок незаконного добування (знищення) риби.


Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області Андрій Павленко, Віктор Лепеха

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини