Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:50:41

Юніорська команда не підвела

05.07.2013   16:26Агенцiя

На початку липня відбувся ХУІ-й обласний конкурс звалювальників лісу. Його учасники зібралися під Славутичем - у Пакульському лісництві, одному з найстаріших лісництв Сіверського краю (ДП "Чернігівське лісове господарство").

Як зазначалося у постанові президії Чернігівської організації лісівників України та колегії Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, практика проведення галузевих змагань серед вальників лісу свідчить, що вони стали школою передового досвіду і сприяють науково-технічному прогресу у лісозаготівельному виробництві.

Відкриваючи захід, начальник облуправління Валерій Лозицький сказав: " Такі конкурси відбуваються для того, щоб зростала і відшліфовувалася професійна майстерність звалювальників лісу. Адже у світі на 1 млн. кубічних метрів деревини втрачається одне людське життя. Небезпечна і важлива їх робота… Ми побачили, що кожного року переможці одні і ті ж, тому цього літа у змаганнях бере участь і юніорська команда. Побажаємо нашій молоді успішного старту".

Отож у змаганнях взяли участь дві команди - випробуваних і вмілих звалювальників та їх молодих колег. За хорошою традицією, приїхали вболівати "за своїх" всі директори 11 держлісгоспів.

До складу юніорського колективу увійшли : Іван Шевченко (ДП "Добрянське ЛГ"), Сергій Дзюба ( ДП "Холминське ЛГ"), Михайло Тарасевич (ДП "Чернігівське ЛГ") та Семен Лінік (ДП "Семенівське ЛГ").

Головою конкурсної комісії ( головним суддею) був Олександр Кириченко, заступник начальника облуправління , а начальник відділу лісосировинних ресурсів Петро Приходько та головний менеджер ДП "Укрлісконсалтинг" Василь Новодід - його заступниками. Серед членів суддівської комісії - досвідчені фахівці лісогосподарського виробництва.

Звалювання дерева та обрізування гілок вважається досить серйозним випробуванням, яке вимагає від кожного учасника не лише високого професіоналізму, а й максимальної концентрації зусиль та вправності. Тут майстерністю відзначилися "старики" і наполегливістю юніори.

В інших видах суперництва - заміні ланцюга, розкряжуванні комбінованим різом та точному розкряжуванні - всі члени команд продемонстрували і фахову підготовку , і волю до перемоги.

Вітаючи переможців, начальник облуправління Валерій Лозицький побажав їм всіляких гараздів у житті і в роботі, а "віртуозу" з Ведильцівського лісництва Чернігівського держлісгоспу Олександру Моргуну (він зайняв 1 -е місце) - ввійти до трійки найкращих на Всеукраїнському конкурсі.( Минулого року на цих змаганнях Олександр посів 6-е місце з 25).

З добрими побажаннями до учасників обласних змагань звернувся голова Чернігівської РДА Микола Ганжа.

Вагомих результатів на обласному конкурсі звалювальників досягли Василь Васильцов з Н.-Сіверського (2-е місце) та Микола Устінов (3-є місце) з Борзнянського лісогосподарських підприємств.

На жаль, одного з найдосвідченіших вальників лісу Сергія Щуліпенка з Холминського держлісгоспу нинішнього року підвела техніка (посів 4-е місце). Але його учень Сергій Дзюба з юніорської команди виборов 1-е . І цілком заслужено. Семен Лінік та Михайло Тарасевич - на 2-ому та 3-ому.

Варто додати, що володар 1-го місця у команді "стариків" отримав 14 тис. грн., 2-го - 3 500 грн., 3-го -2 500 грн. У юніорів - відповідно: 1-е - 5 000 грн., 2-е - 1500 грн., 3-є- 1000 грн.

І вимогливі судді, і колеги зі стажем відмічали наполегливість та старанність молодої зміни.

Фірми "ТТТ" та "Ванеса" також підготували для переможців і учасників конкурсу цінні подарунки.

Погода була гарною, настрій у всіх суперників - чудовий. Тиснучи один одному руки, вони говорили: "До нових зустрічей!"

* * *
Після завершення змагань начальник облуправління Валерій Лозицький провів нараду з директорами держлісгоспів. Він повідомив, що у липні і серпні насувається велика спека. Вона створює високу пожежну небезпеку (5 класу) за погодними умовами. Валерій Григорович наголошував на особливій відповідальності керівників у цей період - організації й забезпеченні патрулювання лісових масивів, запобіганню лісових пожеж та збереженню лісів.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини