Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:44:34

Журналісти вчили чиновників, як поводитись цивілізовано

26.06.2013   07:47Агенцiя

Ніжинськи журналісти провели правовий лікбез серед управлінців і керівників міста. Ця акція була відповіддю на те, що тиждень тому, в понеділок, журналістську групу зі скандалом вигнали з понеділкової наради, де підсумовують справи минулого тижня і будуються плати на поточний.

Щоб набуті знання залишилися в свідомості керманичів, журналісти надрукували невеличку брошурку під назвою “Пам’ятка ніжинським чиновникам як поводити себе з журналістами, щоб не стати “клоуном””.

Доречи, слово “клоун” взято в лапки, бо це є цитатою з риторики самих управлінців. Так вони кажуть про себе не раз, а майже постійно, що буцімто не хочуть виглядати клоунами в матеріалах журналістів.

На початку засідання журналісти попросили у головуючого Олега Кірсанова хвилинку уваги, після цього представили своє перше правове видання. Бо все одно треба якось разом, владі та журналістам, співіснувати. Робити це місцевим чиновникам з позиції дикунства, вже не личить, а як це робиться в інших містах України, наші мабуть не цікавилися.

Треба сказати, що в брошурі немає стьобу та приниження чиновників. Всього в кількох пунктах ми, журналісти, намагалися пояснити, яку роль виконують в суспільстві чиновники місцевого самоврядування та медіа, і як все-таки варто сприймати один одного. Також в брошурі наведені цитати з законів.

Текст цієї пам’ятки написаний не чиновницькою, а людською мовою, аби краще сприймалась інформація. Ось, приклад кількох пунктів, щоб зрозумілий був стиль написання: “Пам’ятайте, ми приходимо у головну адміністративну будівлю міста не воювати з вами, а добросовісно виконувати свою роботу. Тому не намагайтеся бачити в нас своїх ворогів. Будьте людьми, частіше посміхайтеся”, або: “Якщо вас піддали критиці – не треба одразу ображатися. Робота над помилками ще нікому не заважала”.

Очікувано, посадовці дуже серйозно поставились до себе і до свого відчуття власної важливості. Хоча невеличку лекцію і в подарунок брошурку сприйняли по різному. Хто до журналістів і раніше ставився нормально, той посміхнувся почитав і навіть забрав підручничок із собою. Хто ставився агресивно, агресивно і сприйняв навіть такий крок назустріч. А хто раніше мовчав, змовчав і на цей раз.

Найбільш агресивно-балакучим виявився юрист виконкому Володимир Градобик. Коли йому подарували брошурку, він зі злістю жбурнув її на підлогу. Ми підняли її з проханням взяти, мовляв там багато корисного, він жбурнув її вдруге, бризкаючи в об’єктив слиною, що трохи заважало вести зйомку.

Пан юрист певно злякався хвилі неконтрольованої інформації, яку він просто не готовий був сприйняти, і цей тваринний страх перед знанням і викликав запал агресії, як захисну реакцію організму. Ми це розуміємо і пообіцяли розробити для нього спеціальну брошурку, де будуть тільки малюночки.

Нічого, трохи по бухтіли, понадувались, немов сичі, та все ж деяку інформацію сприйняли, і це вже добре, це маленький крок вперед у складних відносинах. З дванадцяти розданих брошур, на столі залишилось п’ять.

І щойно, поки готувався матеріал, стало відомо, що після цієї акції керівники міста домовилися, що тепер цю нараду будуть проводити формально, спеціально для журналістів, з дозованим витоком інформації, як вони самі кажуть – “рафінірована нарада”. Реальні обговорення питань життєдіяльності міста вони обговорюватимуть кулуарно, в своїх кабінетах.

Невеличкий пост скриптум: на відео, на другому плані втрапив у кадр директор комунального телебачення Сергій Ковальов. Будь ласка, все що вище говорилось про журналістів, прохання не відносити це до нього, він буде ображатись.


http://www.uezd.com.ua/page/zhurnalisti-vchili-chinovnikiv-yak-povoditis-civilizovano.html
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини