Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:44:41

Врятований зусиллями багатьох

21.06.2013   07:27Агенцiя

Мабуть, кожен пам’ятає загадкові марки від Червоного Хреста, на які потрібно було здавати дві гривні. Але, як виявляється, за ними стоїть ціла історія. Червоний Хрест – це громадська організація, метою якої є захист людського життя та здоров’я, запобігання людським стражданням та їх полегшення.

І от усі ті зібрані кошти йдуть на порятунок людських життів.
14 червня, в День донора крові, працівники Червоного Хреста в урочистій обстановці дарували донорам квіти, які виділила М’ятно-дослідна станція, а також були ще й подарунки. Близько 50 чоловік того дня здавали свою кров. І як знати, може, саме хтось із них недавно врятував чиєсь життя. Адже інколи трапляються такі випадки, що серед ночі викликають донора, бо варіантів у медиків лишається небагато.

Одним із найвідоміших інцидентів, який потребував переливання крові, у місті є історія маленького хлопчика Іллі, в якого виявили лейкоз крові…
“Це трапилося в квітні 2011 року. Забрали ми його із дитсадка, коли дивимося – на вушках червоні плями. Подумали, що то через спеку.

Днів через два в нього з’явилася дуже висока температура. І так без ніяких додаткових симптомів у Іллі температура трималася днів десять. Тоді привела я його на аналізи: тромбоцити низькі, лейкоцити низькі…”, – розповідає Валентина Іванівна Грачова, бабуся Іллі. Спочатку жінці порадили зводити хлопчика в інфекційне відділення дитячої лікарні. Але з першого разу нічого не з’ясувалося. Коли вже заплакана Валентина Іванівна повернулась у відділення міської поліклініки, де вона працює, завідуючий зателефонував до Олександра Васильовича Вовка в дитячу лікарню, і вже він, глянувши на результати аналізу, виявив лейкоз.

Мама Іллі на той час якраз була вагітна, тому бабуся відразу поїхала з хлопцем до Києва. На роботі Валентині Іванівні дали лікарняний без обмежень. Також дуже допомогли з фінансуванням жителі міста, адже кожен прилучанин, мабуть, пам’ятає урну для грошей із зображенням малого Іллі та написом “Допоможіть врятувати життя”.

“Особливу допомогу надав нам отець Сергій із Кустівської церкви, через якого нам доставляли препарат, котрий можна купити тільки за кордоном. Депутати допомагали. А щодо донорів, то потрібні були такі, в кого дуже великі тромбоцити. Здавали кров у Києві. Там був такий апарат, який при найменшому відхиленні не приймає кров.

Навіть якщо людина курила три дні назад, це також було вже відхиленням. І от серед донорів були Ігор Дробот, Дмитро Масєвра та Олексій Харченко (працівники пожежної станції), В’ячеслав Чайка та Сергій Трейзуб (міліціонери), Наталія Заболотіна (прилучанка, працює в одній із київських лікарень), Сергій Беляєв (різноробочий) і Олександр Курка. Було, звичайно, ще багато київських, але це ті, що з Прилук”, – розповідає Валентина Іванівна, прохаючи через газету висловити величезну вдячність усім небайдужим людям нашого міста.

Сьогодні Іллю раз на три місяці возять на перевірку тромбоцитів до столиці. У дитсадок хлопчик не ходить, але з вересня вже збирається йти до школи. Зараз він постійно грається конструктором, який йому подарували. У свої шість років (сім йому виповниться 27 червня) він повністю зайнятий конструюванням: “Читати й писати я тоді научусь”, – коментує власне рішення Ілля.

Олексій Паляничка

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2654
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини