Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:59:50

"Скіфський берег" приніс чернігівцю п’яте місце

19.06.2013   14:06Агенцiя

У місті Саки відбувся ХІ міжнародний марафон «Скіфський берег» серед інвалідів-візочників, у якому взяв участь чернігівський спортсмен Сергій Шурута.

Сергій Шурута

Сергій Шурута

Цілеспрямованість, стійкість, активність і наполегливі тренування  принесли нашому спортсмену 5 місце.

Цьогоріч у марафоні взяли участь 50 спортсменів з України , Росії, Латвії і навіть Південної Кароліни.

Змагання відбувалися серед чоловіків і жінок на двох видах інвалідних візочків: спортивно-гоночних та активних.

Сергій брав участь у марафоні на 21 км в активному візку і посів п’яту позицію, натомість спортсмен не впадає у відчай, адже переконаний – за жодних обставин не можна опускати руки.

Для 39 річного чоловіка, який провів майже половину свого життя  в інвалідному візочку, це лише проміжний  залік на міцність, витривалість.

На обличчі Сергія ніколи не можна побачити зневаги, злоби, відчаю – завжди щира, відверта усмішка. І навіть тоді, ще багато днів тому, коли поїздка Сергія на «Скіфський берег» могла зірватися, через фінансову  складову,  спілкуючись біля сходинок громадської приймальні Валерія Дубіля ми не помітила й не відчули і крихти образи на тих, хто проігнорував прохання допомогти потрапити на марафон. 

Не зупинятися на досягнутому – це гасло відоме усім нам, але не кожному під силу його  нести по життю.

Поки що чернігівський спортсмен насолоджується кримським  краєвидами і в найближчому майбутньому  мріє потрапити на марафон до Нью-Йорку, а ще … влаштували професійну фотовиставку. Останні роки фотооб’єктив став для чоловіка не лише об’єктом пізнання, а й супутником життя, адже фіксує іноді те, чого не можна промовити вголос. Так минулого року спортсмен вже дебютував на акції «Місто рівних можливостей» з однойменною фотодобіркою.

В такий спосіб спортсмен прагне привернути увагу влади на проблему переміщення вулицями міста, адже не кожна установа, навіть державна, має пандуси,

Знаючи Сергія, ми переконані, що він здолає і цю перешкоду – для когось болючу, для інших не таку вже й нагальну, несуттєву. Та «іншим» не варто забувати, що аби зрозуміти нагальність цієї проблеми, треба побувати у цій шкурі, проїхатися не те, що 2о кілометрів, а сто метрів по рівній дорозі. І одразу відчується багато чого нового і першочергового. І нехай ця «шкура» буде лише експериментом. Нехай усім нам здоровиться!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини