Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:05:32

У Чернігівській виправній колонії (№ 44) змагались кращі швеї

18.06.2013   12:59Агенцiя

Швачка – одна зі стародавніх професій, яка докорінно змінилася завдяки науково-технічному прогресу.

З урахуванням особливостей ув`язнення в Чернігівській виправній колонії (№ 44) і з метою підвищення професійної майстерності, популяризації фахових здобутків на швейному підприємстві установи було проведено конкурс професійної майстерності серед засуджених, які вважають себе кращими швеями.

Швачки працюють у бригаді під керівництвом бригадира або майстра. Незважаючи на те, що кожна з них володіє всіма видами машинних робіт, вони все-таки спеціалізується на виконанні певної операції. Наприклад, одна швачка з’єднує спинку з пілочкою, друга – вшиває рукава, наступна – пришиває підкладку. А ось претендентки на перемогу, які є ученицями навчального центру при установі, були впевнені в можливості зробити всі процеси самостійно.

Конкурс складався з двох частин. Перший – показав робочу частину створення виробу. Для більшої практичності виробом стала майбутня робоча форма засуджених Чернігівської виправної колонії № 44 – фартух-сарафан та хустка. На виготовлення виробу відводилось 2 години. Критеріями оцінки стали якість виконаної роботи, правильність виконання робочих прийомів і операцій, дотримання правил безпечних умов праці та, як момент самореалізації – внесення своїх декоративних елементів, які засуджені обирали на власний розсуд. Другою частиною конкурсу стала презентація виробу.

Оцінювали роботу майстрів представники обласного управління, начальник колонії Андрій Кирієнко, головний інженер підприємства установи Надія Блінова, директор навчального центру Світлана Печена та викладач центру Віра Атаманенко, яка відслідковувала послідовність виконання технологічних операцій обробки, дотримання вимог з охорони праці, дотримання норм часу, організацію робочого місця і естетичний вигляд виробу.

Перемогу в запеклій боротьбі «майстринь голки» отримала Наталія Карпіна. Але святкові подарунки та заохочення правами начальника установи стали можливими для всіх п`ятьох швачок.

«Такий конкурс відкриває цілий ряд можливостей для самовдосконалення. Таких робітниць дуже цінують, адже вони стають універсалами, а значить, можуть замінити будь-яку робітницю. В установі, є можливість продовжити своє професійне навчання і оволодіти професією, яка допоможе жінці знайти своє місце на волі, й заробляти на своє життя чесно,» - зазначив начальник управління ДПтС України в Чернігівській області Олександр Доробалюк.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини