Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:26:19

Касація скасувала вирок "ніжинським робінгудам"

18.06.2013   11:46Агенцiя

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ 11 червня скасував вирок "ніжинським робінгудам", яких засудили за викриття та самосуд над наркоторговцями містечка Ніжин.

 Про це "Свідомо" повідомила одна з правозахисників засуджених Катерина Никитюк.

Відтак за цим рішенням суд першої інстанції від початку має розглянути цю справу, але з новими суддями. Запобіжний захід засудженим не змінили, отже вони будуть чекати на новий суд з-за грат. «Ми звичайно не знаємо без повного тексту рішення підстав скасування, але навіть прокурор визнав, що було суттєво порушено право на захист – трьох адвокатів підсудних на суді вигнали», - заявила Никитюк. За її словами, справа триває вже не перший рік, тому люди фактично вже відбувають покарання без вироку. Як заявив один з адвокатів підсудних Микола Голодняк, суд визнав доводи касаційної скарги адвоката Олександра Заруцького такими, що підлягають задоволенню, зокрема порушення права на захист.

Історія «ніжинських робінгудів» почалася з Анатолія Поповича. Він спробував героїн і потрапив у кому.  Після цього його старший брат Владислав з однодумцями почав ловити наркоторговців «на живця», бити та знімати їхні зізнання на відео з погрозою оприлюднити його, якщо вони не припинять продаж.  Наркоторговці розповіли, кому і скільки вони платять у міліції. Після цього усіх "робінгудів" затримали. Суд першої інстанції визнав Влада главарем «банди» та присудив йому 11 років та 8 місяців тюрми. Анатолій отримав 8 років, а інші хлопці від 7 до 11,5 років в'язниці. Апеляційний суд цей вирок підтвердив.

СВІДОМО

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини