Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:28:36

Балетне мистецтво на вулиці: презентація книги «Національні лідери України»

10.06.2013   10:05Агенцiя

Незвичайне явище цієї п’ятниці спостерігали перехожі та мешканці прилеглих будинків по вулиці Серьожнікова – поруч із КМЦ “Інтермеццо” танцівниці військово-музичного центру в яскравих костюмах під звуки духового оркестру демонстрували своє танцювальне мистецтво, яким вони підкорили італійців.

Саме так несподівано у культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» розпочалася презентація, присвячена виходу книги «Національні лідери України» та надання начальнику, художньому керівнику військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, Заслуженому артисту України, підполковнику Олександру Шевчуку звання «Національний лідер України» в номінації «Культура. Мистецтво».

Те, що це високе звання Олександр Шевчук отримав невипадково, він разом із колегами: заступником начальника центру, майором Ігорем Кішманом та головним балетмейстером центру Марією Новик довів відразу ж конкретною справою, продемонструвавши Кубок переможця. Адже колектив під його керівництвом за декілька днів до презентації повернувся з міжнародного конкурсу, що проходив у місті Джулія Нова (Італія) де виборов 1 місце серед усіх учасників та зайняв 1 місце у номінації «балет». Тож тема прес-конференції несподівано розширилася.

- «Родзинкою» нашого виступу в Італії була різнобічність жанрової палітри і у музиці, і у балеті, а саме —  використання класичних, народних мелодій , сучасного модерну», – пояснив підполковник Олександр Шевчук, – «Наш колектив – музична зброя України, ефективна, переможна і досить недорога».

Того ж дня, відразу ж після прес-конференції, колектив військово-музичного центру відправився до Києва, щоби взяти участь у міжнародних заходах – прийомі делегації Республіки Туреччина.

А вже за декілька днів вони вирушать до Російської Федерації на фестиваль, присвяченій пам’яті Василя Агапкіна – творця знаменитого «Маршу слов’янки».

Наприкінці зустрічі керівництво військово-музичного центру стали членами «Клубу шанувальників культурно-мистецького центру «Інтермеццо», отримавши «клубні картки» із рук Тетяни Жогалко, голови правління міської організації Суспільної Служби України.

http://pivnich.info/

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини