Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:15:05

Максим Говоруха "Наше завдання — поставити надійний заслін злочинним зазіханням на бюджетні кошти"

30.05.2013   12:42

Під головуванням прокурора Чернігівської області Максима Говорухи відбулось розширене засідання колегії прокуратури області, на якій за участю керівників територіальних органів Міністерства доходів та зборів, Державної фінансової інспекції, Казначейської служби, Антимонопольного комітету обговорено стан додержання законодавства у бюджетній сфері.

Як зазначив у вступному слові  Максим Говоруха, пріоритетним у діяльності прокуратури є і залишається захист інтересів держави від злочинних посягань у бюджетній сфері, зокрема, під час здійснення закупівель бюджетним коштом товарів, робіт і послуг та ремонту доріг.

«Президент України Віктор Федорович Янукович та Генеральний прокурор Віктор Павлович Пшонка ставлять перед органами прокуратури чітке завдання — подолання негативних явищ під час використання державних коштів. Час вимагає від нас безкомпромісної боротьби з порушеннями вимог бюджетного законодавства» — наголосив прокурор.

Органами прокуратури  області у поточному році розпочато 16 кримінальних проваджень стосовно порушень вимог бюджетного законодавства. До відповідальності притягнуто 140 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, з яких 59 – органів контролю. До бюджету відшкодовано понад 700 тис. грн. Пред’явлено 128 позовів до суду на суму понад 6 млн. грн., з яких розглянуто і задоволено 119 на суму понад 2,5 млн. грн.

Водночас стан законності у бюджетній сфері потребує більш пильної уваги органів прокуратури.

Зокрема невикоренено практику неправомірного використання коштів, виділених з державного та місцевого бюджетів, завищення вартості будівельних робіт, матеріальних цінностей. Виявлено факти злочинної діяльності керівників органів виконавчої влади та підприємств при використанні субвенцій з державного бюджету, капітальному будівництві, реконструкції та ремонті об’єктів.

За фактами складання  недостовірних актів виконаних  робіт та привласнення бюджетних коштів розпочато кримінальні провадження прокурорами Козелецького, Куликівського, Семенівського районів, Прилуцьким міжрайонним, прокуратурою області.

 «Тільки чітке і неухильне виконання вимог чинного законодавства, взаємодія органів влади та контролю дозволять нам поставити надійний заслін порушення законодавства у бюджетній сфері» — підкреслив Максим Говоруха.

За підсумками засідання колегії керівництвом прокуратури та контролюючих органів області визначено конкретні заходи щодо забезпечення належної організації захисту інтересів держави та попередження порушення закону у бюджетній сфері.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини