Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:22:48

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

17.05.2013   09:22

Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Чернігівської області з 08 години 16 травня по 08 годину 17 травня 2013 року

МНС

МНС

Протягом доби зареєстровано 4 пожежі, з яких 3 в житловому секторі та 1 інша.
 
1. Пожежа в житловому секторі - Борзнянський район, с. Воловиці - О 08 год. 45 хв. сталася пожежа житлового будинку. Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 16 кв. м. Причина - коротке замикання електромережі. Збитки встановлюються. Врятовано матеріальних цінностей на суму 40000 грн.  
 
2. Пожежа в житловому секторі - смт Сосниця, вул. Троїцька - О 15 год. 14 хв. сталася пожежа господарчої будівлі. Вогнем знищено покрівлю, перекриття та домашні речі, частково пошкоджено стіни. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів. Збитки встановлюються. Врятовано матеріальних цінностей на суму 350000 грн.
 
3. Пожежа - Козелецький район, с. Пушкарі - О 15 год. 43 хв. сталася пожежа дачного будинку. Вогнем знищено покрівлю на площі 25 кв. м, пошкоджено перекриття на площі 10 кв. м. Причина - розряд блискавки.    Збиток - 3000 грн. Врятовано матеріальних цінностей на суму 70000 грн.
 
4. Пожежа в житловому секторі - м. Корюківка, вул. Кірова - О 23 год. 59 хв. сталася пожежа господарчої будівлі. Вогнем знищено покрівлю, частково пошкоджено перекриття. Причина та збитки встановлюються. Врятовано матеріальних цінностей на суму 70000 грн.
 
Події на водних об'єктах:

 
16.05.2013 року о 09 год. 30 хв. в ставку,  біля с. Фастівці, Бахмацького району, місцевими жителями було виявлено тіло гр. П., 1955 р.н., який мешкав за адресою: с. Фастівці, вул. Красилівська. Причина смерті - встановлюється.
 
16.05.2013 року о 13 год. 30 хв. в ставку, поблизу с. Зелений Гай, Талалаївського району, місцевими жителями було виявлено тіло гр. С., 1973 р.н., який мешкав за адресою: с. Зелений Гай, вул. Польова, 11. Причина смерті - встановлюється.
 
Інформація про події, пов'язані з підтопленням населених пунктів та території області:

1. Ріпкинський район:
Внаслідок підйому рівня води у р. Дніпро залишається підтоплено 18 вулиць та провулків (62 домогосподарства, 100 мешканців, з яких 13 дітей) в смт Радуль. Рух по населеному пункту здійснюється за допомогою човнів.
 
2. Чернігівський район:
Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро підтоплено ділянку (довжина 17 м, глибина 0,8 м) вулиці Набережна (17 домогосподарств, 35 мешканців, з них 1 дитина) в с. Мньов. На окремих ділянках підтоплено 27 домогосподарств. З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки на період проходження повені, в даному населеному пункті організовано функціонування мобільного пожежно-рятувального посту УДСНС в області (1 одиниця техніки, 1 човен, 1 мотопомпа та 4 чоловіки особового складу). За добу надано допомогу 8 мешканцям (з 02.05.2013 року - 293 мешканцям).
 
3. Сосницький район:
Внаслідок підйому рівня води у р. Десна підтоплено:
- ділянку (довжина 50 м, глибина 0,50 м) вулиці Панченка (1 домогосподарство, 4 мешканця, з них 2 дитини) в с. Кнути;
- ділянку (довжина 50 м, глибина 0,65 м) вулиці Садова (5 домогосподарств, 9 мешканців) в с. Якличі;
- ділянку (довжина 0,80 м, глибина 0,57 м) вулиці Лугова (30 домогосподарств, 60 мешканців, з них 7 дітей) в с. Мале Устя.
 
Інформація про стан транспортного сполучення на території області:
 
1. Ріпкинський район:
Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається порушеним транспортне сполучення з с. Новосілки (45 домогосподарств, 55 мешканців, з яких 1 дитина) та с. Кукари (10 домогосподарств, 12 мешканців). Сполучення здійснюється за допомогою човнів та автомобілями підвищеної прохідності.
Внаслідок підйому рівня води в р. Сож залишається порушеним транспортне сполучення з с. Суслівка (20 домогосподарств, 26 мешканців), с. Плехтіївка (1 домогосподарство, 3 мешканця).
 
2. Чернігівський район:
Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається порушеним транспортне сполучення з с. Пустинки (41 домогосподарство, 65 мешканців).
 
3. Новгород-Сіверський район:
Внаслідок підйому рівня води в р. Десна та р. Віть порушено пряме транспортне сполучення між районним центром та с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне. Рух транспортних засобів здійснюється через Сумську область. Організовано чергування човна 7 ДПРЧ (м. Новгород-Сіверський). За добу надано допомогу 38 мешканцям (з 07.04.2013 року - 1099 мешканцям).
 
4. Сосницький район:
Внаслідок підйому рівня води в р. Десна:
- тимчасово припинено паромне сполучення між районним центром та с. Синютин, с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів (298 домогосподарств, 624 мешканця). Сполучення здійснюється через Коропський район.
- порушене пряме транспортне сполучення між районним центром та с. Велике Устя, с. Долинське, с. Бутівка, с. Польове, с. Бондарівка, с. Мала Бондарівка та с. Стара Бутівка (612 домогосподарств, 1234 мешканця). Сполучення здійснюється через Борзнянський район.
- перелито ділянку автомобільної дороги до с. Синютин (41 домогосподарство, 91 мешканець, з яких 6 дітей). Сполучення з населеним пунктом здійснюється транспортом підвищеної прохідності.
- порушено транспортне сполучення з с. Гапишківка (2 домогосподарства, 2 мешканця). Сполучення здійснюється за допомогою човнів.
 
5. Коропський район:
Внаслідок підйому рівня води в р. Десна порушено транспортне сполучення з с. Лиса Гора (2 домогосподарства, 3 мешканця). Сполучення здійснюється за допомогою гужового транспорту.
 
6. Менський район:

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна порушено транспортне сполучення з с. Червоні Луки (11 домогосподарств, 19 мешканців). Сполучення здійснюється за допомогою човнів. 
 
7. Борзнянський район:
Внаслідок підйому рівня води в р. Десна порушено транспортне сполучення з с. Ворона (2 домогосподарства, 2 мешканця) та с. Березівка (2 домогосподарства, 3 мешканця). Сполучення здійснюється за допомогою гужового транспорту.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини