Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:55:10

Карети для хворих

10.05.2013   10:53Агенцiя

Пацієнтів Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні відтепер возитимуть на процедури сучасними автомобілями швидкої допомоги. Дві сучасні санітарні машини подарували закладу італійці. Це вже десята карета швидкої допомоги, яку на Чернігівщину привезли з Італії.

На Чернігівщину італійці приїхали великою делегацією. Гостей медпрацівники закладу зустрічали за українським традиціями – хлібом і сіллю. Куштував коровай мер північного італійського міста Сереньо – Джачінто Маріані. Він покинув мерські справи, взяв відпустку і очолив делегацію. Зі стрічкою через плече, яка представляє кольори країни, а також гербом міста Сереньо, яке цього разу протягнуло руку допомоги хворим закладу, мер передав вітання всім мешканцям Чернігівської області. Навіть пожартував, що друзів у нього вже більше в Україні, ніж в Італії.

Після дружніх обіймів, а також вітальних слів, італійці разом з головним лікарем психоневрологічної лікарні Володимиром Ященком перерізали стрічку і передали медикам ключі від санітарних машин. Ну а для того, аби карети швидкої допомоги використовували як найменше, їх облили шампанським.

Італійська благодійна організація “Жест для них” працює в України вже близько десяти років. Стільки ж співпрацює з обласним відділенням Дитячого фонду України і допомагає Чернігівщині. Перший проект якраз і починали на території психоневрологічної лікарні. Тоді завдяки італійським партнерам тут реконструювали дитяче відділення. Цього разу італійці виконали ще одне прохання працівників закладу – вони подарували дві сучасні карети швидкої допомоги. Адже оновлення парку тут проходить вкрай рідко, а реально працюючих машин залишилось лише п’ять.

На території області це вже десята санітарна машина, яку подарували італійці. І навіть попри те, що не всюди гостей зустрічають дружелюбно, адже цього разу делегації довелося аж три доби стояти на українському кордоні, італійці пообіцяли приїхати знову. В їх планах вже у цьому році – допомогти встановити лабораторію для швачок, а також обладнання для кухарів у профтехучилищах Чернігова.

http://chodtrk.com.ua/?p=9360

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини