Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:43:58

На Чернігівщині майже 87,6% населення повідомило, що хворіло впродовж року і зверталося за медичною допомогою

10.05.2013   10:31

З метою вивчення думки населення Чернігівщини про стан свого здоров’я, а також про доступність необхідних медичних послуг, наприкінці 2012 року органами державної статистики проведено опитування серед домогосподарств області, які приймають участь у вибірковому обстеженні умов їх життя.

Результати опитування свідчать, що кожна третя особа області оцінює стан свого здоров’я як добрий, 47,4% – як задовільний та 18,5% опитаних вважають його поганим. Серед регіонів країни найздоровішими вважають себе жителі Львівської області, а найбільш хворобливими – мешканці Черкащини та Чернігівщини.

У нашій області майже 87,6% населення повідомило, що хворіло впродовж року і зверталося за медичною допомогою. Переважна більшість хворих (88,8%) зверталися за допомогою в поліклініку, 12,1% – до стоматолога в державній медичній установі, 9% – до сімейного лікаря в поліклініці, 4,3% – скористалися швидкою медичною допомогою, 2,7% – зверталися до приватного стоматолога. До народного цілителя, знахаря, екстрасенса звернулися 0,6% хворих.

Найчастіше причиною останнього звернення до лікаря була хвороба або проблема зі здоров’ям (64,5%). Більше чверті опитаних зверталися до лікарів із метою проходження профілактичного огляду, 3,2% – поновлювали рецепти, 2,5% опитаних зверталися з приводу травм та нещасних випадків. Звернення з адміністративних причин (отримання листа-довідки, сертифікату тощо) становили 1,5%.

Із числа жителів області, що мають хронічні захворювання, 30,7% страждали внаслідок гіпертонії, 30,4% – через серцеві захворювання. Кожна четверта особа хворіла на артроз, артрит (у т.ч. ревматоїдний), кожна тринадцята – хронічний бронхіт, емфізему легенів, кожна двадцята – мігрень або частий головний біль. Катаракту мали 4,3% населення області, а виразку шлунку та діабет – по 3,9%.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.