Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:57:46

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

03.05.2013   10:41

Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Чернігівської області з 08 години 02 травня по 08 годину 03 травня 2013 року

МНС

МНС


Пожежі

Протягом доби зареєстровано 8 пожеж, з яких 1 – на об’єкті, 2 – в житловому секторі, 4 – сухої трави та 1 інша.

1. Пожежа в житловому секторі м. Ніжин, вул. Вокзальна О 08:12 сталася пожежа господарчої будівлі. Вогнем знищено покрівлю та пошкоджено перекриття на площі 8 кв.м. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збиток – 800 грн. Врятовано матеріальних цінностей на суму 30000грн.

2. Пожежа сміття м. Бахмач, вул. Поштова О 13:20 сталася пожежа сміття на площі 0,1 га. Причина – необережне поводження з вогнем особи, що встановлюється. Збитку не нанесено.

3. Пожежа сухої трави Чернігівський р-н, біля с. Мажугівка О 14:45 сталася пожежа сухої трави на площі 5 га. Причина – необережне поводження з вогнем особи, що встановлюється. Збитку не нанесено.

4. Пожежа сухої трави м. Городня О 15:05 сталася пожежа сухої трави на площі 1,5 га. Причина – необережне поводження з вогнем особи, що встановлюється. Збитку не нанесено.

5. Пожежа сухої трави Бахмацький р-н, м. Батурин О 17:45 сталася пожежа сухої трави на площі 5 га. Причина – необережне поводження з вогнем особи, що встановлюється. Збитку не нанесено.

6. Пожежа сухої трави Носівський р-н, біля с. Козари О 17:50 сталася пожежа сухої трави на площі 0,4 га. Причина – необережне поводження з вогнем особи, що встановлюється. Збитку не нанесено.

7. Пожежа на об’єкті Бахмацький р-н, с. Фастівці О 19:55 сталася пожежа двоповерхової неексплуатуємої будівлі, яка належить ФГ “Мічурин”. Вогнем знищено покрівлю. Причина – необережне поводження з вогнем особи, що встановлюється. Збитки встановлюються. Врятовано матеріальних цінностей на суму 20 000 грн.

8. Пожежа в житловому секторі Чернігівський р-н, с. Рудка О 22:07 сталася пожежа в житловому будинку. Вогнем пошкоджено стіну на площі 1 м. кв. Причина – коротке замикання електромережі. Збитку не нанесено.


Виявлення та знищення ВНП

О 14:00 групою піротехнічних робіт АРЧ АРЗ СП знищено 1 мінометну міну калібру 81 мм часів ВВв, яку було виявлено о 07:00 біля с. Туманська Гута, Козелецького району.

 

Інформація про події, пов’язані з підтопленням населених пунктів та територій області:

Ріпкинський район.

Внаслідок підйому рівня води у р. Сож в с. Клубівка підтоплено ділянку (довжина 30 м, глибина 1,0 м) вулиці Червонопартизанська (1 домогосподарство, 1 мешканець).

Внаслідок підйому рівня води у р. Дніпро в с. Лопатні підтоплено ділянку (довжина 10 м, глибина 0,2 м) під’їзду до 5 вулиць (20 домогосподарств, 33 мешканця, з них 3 дитини).

Внаслідок підйому рівня води у р. Дніпро підтоплено 40 вулиць та провулків
(253 домогосподарства, 428 мешканців, з яких 73 дитини) в смт Радуль. Рух по населеному пункту здійснюється за допомогою човнів. З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки на період проходження повені, в даному населеному пункті організовано функціонування мобільного пожежно-рятувального посту УДСНС в області (2 одиниці техніки, 1 моторний човен, 1 мотопомпа та 5 чоловік особового складу). За добу надано допомогу 40 мешканцям. З 01.05.2013 року – 275 мешканцям.

Чернігівський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро підтоплено ділянку (довжина 40 м, глибина 1,5 м) вул. Набережної (17 домогосподарств, 35 мешканців, з них 1 дитина) в с. Мньов, сполучення здійснюється за допомогою човнів. Підтоплено
37 домогосподарств, 3 житлові будинки. З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки на період проходження повені, в даному населеному пункті організовано функціонування мобільного пожежно-рятувального посту УДСНС в області (1 одиниця техніки, 1 надувний човен, 1 мотопомпа та 4 чоловік особового складу). За добу надано допомогу 23 мешканцям.

Новгород-Сіверський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна у м. Новгород-Сіверський підтоплено ділянку вулиці 8-го Березня (довжина 4200 м, глибина 0,35 м) та ділянку вулиці Дзержинського (довжина 1000 м, глибина 0,2 м). На зазначених ділянках розташовано
31 домогосподарство мешкає 65 чоловік, з яких 4 дитини.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна у с. Дробишеве підтоплено ділянку (довжина 80 м, глибина 0,15 м) вулиці Деснянська (6 домогосподарств, 11 мешканців, з яких 4 дитини).

Коропський район.

Внаслідок підйому рівня води у р. Десна в смт Короп підтоплено ділянку вулиці Лугова (довжина 100 м, глибина 0,35 м) та ділянку вулиці 2-га Заливна (довжина 92 м, глибина 0,68 м). На зазначених ділянках розташовано 18 домогосподарств, мешкає
45 чоловік, з яких 9 дітей.

Сосницький район.

Внаслідок підйому рівня води у р. Десна в с. Кнути підтоплено ділянку (довжина 100 м, глибина 0,7 м) вулиці Панченка (1 домогосподарство, 4 мешканця, з них
2 дитини).

Внаслідок підйому рівня води у р. Десна в с. Якличі підтоплено ділянку (довжина 60 м, глибина 0,55 м) вулиці Садова (5 домогосподарств, 9 мешканців).

Протягом доби роботи по відкачуванню води не проводились. З 01.04.2013 року відкачано 42495 куб. м води.

 

Інформація про стан транспортного сполучення на території області:

Ріпкинський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Сож залишається порушеним транспортне сполучення з с. Суслівка (20 домогосподарств, 26 мешканців) та с. Плехтіївка
(1 домогосподарство, 3 мешканця).

Внаслідок підйому рівня води в р. Сож залишається порушеним транспортне сполучення з с. Старі Яриловичі (56 домогосподарств, 35 мешканців).

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається порушеним транспортне сполучення з с. Новосілки (45 домогосподарств, 55 мешканців).

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається порушеним транспортне сполучення з с. Кукари (10 домогосподарств, 12 мешканців).

Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Підтоплення житлових будинків та споруд не зареєстровано.

Чернігівський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається порушеним транспортне сполучення з с. Пустинки (41 домогосподарство, 65 мешканців).

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро залишається порушеним транспортне сполучення з с. Шмаєвка (32 домогосподарства, 68 мешканців), с. Старик
(54 домогосподарства, 140 мешканців, з яких 10 дітей), с. Повідов
(77 домогосподарств, 127 мешканців, з яких 6 дітей), с. Загатка (38 домогосподарств,
80 мешканців, з яких 2 дітей), с. Прохорів (6 домогосподарств, 10 мешканців, з яких
5 дітей).

Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Підтоплення житлових будинків та споруд не зареєстровано.

Новгород-Сіверський район

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна та р. Віть розведено частину наплавного мосту. Залишається порушеним пряме транспортне сполучення між районним центром та с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне (194 домогосподарства, 811 мешканців). Рух транспортних засобів здійснюється через Сумську область. Організоване чергування човна 7 ДПРЧ (м. Новгород-Сіверський). За добу надано допомогу 44 особам. З початку роботи – 494 особам.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна на 79 км автошляху
Семенівка – Новгород-Сіверський – Шостка – КПП Катеринівка підтоплено ділянку дороги. Як наслідок, ускладнено транспортне сполучення по мосту через р. Десна між
с. Путивськ (34 домогосподарства, 47 мешканців, з яких 5 дітей) та с. Пирогівка (Шосткінського району, Сумської області).

Коропський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна залишається порушеним транспортне сполучення з с. Лиса Гора (2 домогосподарства, 3 мешканця).

Сосницький район.

Внаслідок проходження весняної повені на р. Десна тимчасово припинено паромне сполучення між районним центром та с. Синютин, с. Пекарів, с. Кнути,
с. Костирів (298 домогосподарств, 624 мешканця). Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Можливе автотранспортне сполучення через Коропський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна підтоплено ділянку автодороги Сосниця-Шаповалівка. Ускладнено автотранспортне сполучення по мосту через р. Десна з
с. Велике Устя, с. Долинське, с. Бутівка, с. Польове, с. Бондарівка, с. Мала Бондарівка,
с. Стара Бутівка (612 домогосподарств, 1234 мешканця). Сполучення здійснюється через Борзнянський район;


Менський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна залишається порушеним транспортне сполучення з с. Червоні Луки (11 домогосподарств, 19 мешканців). Сполучення здійснюється за допомогою човнів.

Городнянський район.

Внаслідок підйому рівня води в р. Снов залишається порушеним пряме транспортне сполучення з с. Малий Дирчин (26 домогосподарств, 29 мешканців). Сполучення здійснюється за допомогою човна та по ґрунтовій дорозі через с. Лосева Слобода, Щорського району.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.