Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:21:57

Селищу Гончарівське, яке було створене й розбудоване військовослужбовцями, виповнилося 60 років

29.04.2013   14:47

В суботу 27 квітня військовослужбовці 1-ї окремої гвардійської танкової бригади та місцева громада урочисто відзначили 60-річчя свого рідного селища Гончарівське, що на Чернігівщині. Свято проходило весело, з піснями, танцями, конкурсами та салютом.

Селище Гончарівське було створене у 1953 році за рішенням командування Київського військового округу поблизу хутора Гончарів круг, як військове містечко 7 танково-артилерійського полігону. Рекогносцировку точного місцезнаходження полігону і селища особисто проводив командувач Київського ВО генерал армії Василь Іванович Чуйков, який і був ініціатором його створення. До 1986 року Гончарівське розвивалось як військове містечко для 18 військових частин різних родів військ, зокрема, тут дислокувалися механізовані, танкові, артилерійські, ракетні, інженерні частини, авіатори і десантники. Свого часу Гончарівськ планували зробити зразковим військовим містечком для армій країн Варшавського договору.

В невеличкому Гончарівському лише дві, з красномовними назвами, вулиці - Танкістів і Артилеристів. Також про те, що селище збудовано військовими і проживають тут саме вони - колишні й діючі, красномовно свідчить і той факт, що на гербі Гончарівського, у верхній його частині, зображено воїна часів Київської Русі у шоломі, зі списом і щитом в руках.

Цього дня привітати гончарівців зі святом прибули народний депутат України Владислав Атрошенко, голова Чернігівської районної державної адміністрації Микола Ганжа, депутати районної ради Олександр Мисюра, Володимир Хорошковський та інші поважні гості.

Організували свято для мешканців Гончарівського, за сприяння голови селищної ради Віталія Рудника, працівники Гарнізонного будинку офіцерів, зокрема майор Володимир Юрченко, Оксана Захарович, Христина Бабійчук та інші.

Розпочались урочистості з огляду дитячого садочка "Лісова казка", 20 гарнізонного будинку офіцерів, військового лісгоспу, гімназії та школи мистецтв.

На центральній площі селища учні 11 класу Гончарівської гімназії та військовослужбовці танкової бригади для мешканців селища, військовослужбовців та гостей провели святковий концерт. Найбільше присутнім сподобались виступи Ксенії Жучкової, Інни Слюсар, Лесі Динник, Катерини Мурач, дитячих ансамблів "Лілея" та "Калина". Також проводився конкурс дитячого малюнку та розіграш лотереї, а після закінчення святкового концерту гостей запросили скуштувати справжній кулінарний шедевр селища - гончарівську юшку.

Завершилось свято ввечері святковим салютом.

Олександр Парій

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.