Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:04:51

Штатна пора танкових підрозділів. ФОТО

27.04.2013   08:44

На полігоні 1-ї окремої танкової бригади, що в селищі Гончарівське на Чернігівщині відбулись заняття з вогневої підготовки за участю військовослужбовців місцевої військової частини та 72-ї окремої механізованої бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Т-64 БМ “Булат”

Т-64 БМ “Булат”

Під час польового виходу танкісти виконали стрільбу штатним артилерійським пострілом з озброєння українського танку Т-64 БМ “Булат”.

Вогневі заняття особисто інспектували виконуючий обов’язки командира 8-го армійського корпусу полковник Ігор Павловський та начальник відділу бойової підготовки корпусу полковник Василь Бондарчук.

Перед стрільбою танкісти здали заліки із основ та правил стрільби, матеріальної частини озброєння та боєприпасів танку. Також офіцери корпусу перевірили у солдатів знання із заходів безпеки під час стрільби, порядок визначення вихідних установок для стрільби та необхідні навички у розвідці цілей спостереженням та цілевказівок.

– Для допуску до проведення стрільб штатним артилерійським пострілом кожен командир танку та навідник гармати виконав вправи контрольних стрільб з озброєння бойової машини вкладним стволом, – повідомив полковник Ігор Павловський. – Крім того танкісти практикувались у завантаженні артилерійських пострілів у конвеєр та збирали і розбирали на час кулемети ККТ і НСВТ.

Безпосередньо під час стрільби танкісти професійно знищували умовного противника на дальності півтора кілометра. Зокрема, з кулемета Калашникова танкового екіпажі вели вогонь по “групі піхоти”, “гранатометнику” та “безвіткатній гарматі на автомобілі”.

З танкової гармати бійці повинні були влучити у мішень-танк, що рухається під кутом 25 градусів зі швидкістю 18 кілометрів за годину. За півтори хвилини танкісти повинні були уразити “ворога” з трьох артпострілів.

Командування 8-го армійського корпусу високо оцінило професійні дії танкістів військових частин та нагородило кращих військовослужбовців почесними грамотами.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини