Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:40:37

Корупціонерів – до відповідальності

24.04.2013   13:43

Протидія корупції – один з пріоритетних напрямків роботи управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області.

Тож працівники цієї служби постійно вживають заходи щодо притягнення корупціонерів до відповідальності згідно чинного законодавства у різноманітних сферах: бюджетній, медичній, освітній тощо. Тільки в цьому році вже складено дев’ять протоколів про адміністративні корупційні правопорушення відносно посадових осіб: від сільського голови до керівника відділу облдержадміністрації.

Днями працівниками УБОЗ складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення відносно 59-річного чоловіка. Працюючи сільським головою в Коропському районі та будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування 4 категорії, 7 рангу, діючи всупереч чинного законодавства, а саме ч. 1 ст. 6 Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”, видав розпорядження, згідно якого було виплачено працівниці сільради відпускні та оздоровчі кошти в сумі близько двох з половиною тисяч гривень, на отримання яких вона не мала права. Матеріали направлені на розгляд до Коропського районного суду.

Відповідний протокол про адміністративне корупційне правопорушення складено і відносно керівника одного з управлінь Ніжинської міської ради, який будучи посадовою особою місцевого самоврядування 5 категорії, 11 рангу і володіючи організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями, неправомірно сприяв призначенню на посаду керівником дошкільного навчального закладу тридцятирічній жительці міста. Жінка не відповідала кваліфікаційним вимогам для зайняття цієї посади, але отримала дохід в сумі близько 12 тисячі гривень. Зібрані матеріали направлено на розгляд до Ніжинського міськрайонного суду.

Протокол про адміністративне корупційне правопорушення склали працівники УБОЗ УМВС і відносно 52-річної жительки Борзни. Ця жінка, працюючи в період з 2004 по 2013 рік на посаді спеціаліста 1 категорії Борзнянської міської ради, і будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування 7 категорії, 13 рангу, одночасно з липня 2011 по листопад 2012 року незаконно була прийнята за суміщенням на півставки на посаду бухгалтера в один з дошкільних навчальних закладів району. За час роботи за сумісництвом вона отримала винагороду у вигляді заробітної плати у сумі понад 15 тисяч гривень. Протокол було направлено на розгляд до Борзнянського районного суду, рішенням якого її було оштрафовано і конфісковано всю неправомірно отриману винагороду.

Правоохоронці й надалі будуть постійно вживати заходи щодо викриття корупційних проявів та притягувати корупціонерів до відповідальності.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.