Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:49:32

За матеріалами СБУ засуджено двох мешканців Чернігівщини, які налагодили збут психотропної речовини

17.04.2013   08:10Агенцiя

Набув чинності вирок Деснянського районного суду м. Чернігова за кримінальною справою, порушеною та розслідуваною Управлінням СБ України в Чернігівській області стосовно двох громадян України, які займалися незаконним збутом психотропної речовини.

Встановлено, що 22-річний мешканець Чернігова налагодив через мережу Інтернет незаконне розповсюдження психотропної речовини - N-етилтенамфетаміну. До цієї протиправної діяльності він залучив свого знайомого жителя обласного центру, котрий переправляв наркотик з території України до сусідньої держави для подальшого збуту.

Зареєструвавшись у мережі Інтернет під вигаданим ім’ям, організатор знайшов замовника небезпечної психотропної речовини - іноземця, а його спільник – організував переправлення психотропу з України через водія рейсового автобусу сполучення «Чернігів-Гомель», який про вміст посилки не знав. Розрахунок відбувався через банківську картку.

У серпні 2011 року правоохоронці затримали одного із правопорушників «на гарячому» під час спроби передати водієві автобуса пакунок з майже 50 грамами наркотика. Згодом співробітники СБУ затримали і організатора протиправної оборудки.

Суд визнав наркоторгівців винними за ч.3 ст.307 (незаконне придбання, зберігання та пересилання чи збут психотропних речовин та їх аналогів в особливо великих розмірах) та ч.2 ст.309 (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин без мети збуту, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Організатору злочинної оборудки було призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, а спільнику - 2 роки ув’язнення з конфіскацією майна засуджених.


Прес-центр СБ України

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини