Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:21:42

Відсьогодні українці будуть їздити за новими Правилами дорожнього руху

15.04.2013   08:55Агенцiя

Ці зміни передбачають низку нововведень. У першу чергу це стосується застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, впровадження європейських зразків дорожніх знаків і дорожньої розмітки. Про це під час прес-конференції сказав начальник Центру безпеки дорожнього руху при МВС Сергій Будник.

За новими правилами дорожні знаки мають перевагу над дорожньою розміткою.

Крім того, вводяться нові терміни: “острівець безпеки”, “газон”, “денні ходові вогні”, “маневрування”, “регулювальник”, “удосконалене покриття”.

Для зменшення ризику виникнення ДТП на заміських дорогах Правила дорожнього руху доповнені новою вимогою — у період з 1 жовтня по 1 травня транспортні засоби зобов’язані рухатися за межами населеного пункту в світлий час доби з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар.

Передбачено також посилення вимог до проїзду повз транспортних засобів з розпізнавальним знаком “Діти”. Водії, які рухаються по суміжній смузі, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби — зупинитися для запобігання наїзду на дітей, що виходять з автобуса.

Також із нових ПДР виключено пункт, згідно з яким обгін авто дозволено лише з лівого боку.

"Це суперечило логіці та самому поняттю обгону, оскільки необхідно було виїжджати на смугу зустрічного руху. А от справа є муга у попутному напрямку. Але обганяти справа по узбіччю дороги не дозволяється, як і раніше",- сказав С.Будник.

http://www.unn.com.ua/uk/news/1204789-vidsogodni-ukrayintsi-budut-yizditi-za-novimi-pravilami-dorozhnogo-rukhu

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини