Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:00:18

У Синявській амбулаторії нема ні головлікаря, ні стоматолога

10.04.2013   12:09Агенцiя

На території Синявської сільської ради, що на Менщині, діють чотири сільгоспформування, які орендують землі. Їхньою роботою і розрахунками за земельні паї селяни задоволені. І з місцевою владою орендарі мають тісну співпрацю. Допомога дитячому садку, школі та іншим соціально-культурним установам села давно вже стала постійною.

Сільському голові Володимиру Антоненку було що сказати на зібранні – як доброго, так і невтішного.

Сільському голові Володимиру Антоненку було що сказати на зібранні – як доброго, так і невтішного.

Позитив радує 
 
У Синявці добре працюють бібліотека і Будинок культури. А футбольна команда торік стала володарем районного кубку «Золота осінь».

Минулого року у селі було зареєстровано два шлюби і п’ятеро новонароджених. У місцевій школі навчається 79 учнів. Переступив межу Вічності 21 житель Синявки.

У 392 домоволодіннях люди обробляють городи, тримають хазяйство. Синявці мають 48 приватних тракторів, дві вантажівки і сім комбайнів. Тим часом 60 будинків у селі стоять порожніми.


Проблеми вирішувати громаді

Непокоїть синявців те, що у лікарській амбулаторії нема ні головного лікаря, ні стоматолога. І комунальне господарство, яке було створене при сільській раді чи не першим у районі, працює не на повну силу. Його функції зводяться до закупівлі молока, оранки городів та обмолоту зернових з присадибних ділянок.

– Ми чітко бачимо ті завдання, які потрібно вирішувати спільно з депутатським корпусом і громадою села, – сказав, звітуючи на зборах, Володимир Антоненко. – Це ліквідація стихійних звалищ, дотримання санітарних норм у центрі і на вулицях села.

А ще синявці хочуть провести газ до дитячого закладу, відремонтувати ґанок у Будинку культури, провести хлорування усіх сільських колодязів, не залишати поза увагою одиноких людей поважного віку, забезпечити їх паливом.

Громада також рішуче налаштована постійно контролювати роботу усіх торгових точок у селі і кафе-бару.

На загальних зборах звітували про свою роботу депутати районної ради Антоніна Авраменко та Василь Єрмоленко. Зокрема, Василь Миколайович звернувся до своїх виборців з проханням дотримуватися усіх ветеринарних вимог щодо утримання домашньої живності.

Голова райдержадміністрації Анатолій Соломко та голова районної ради Володимир Невжинський, які були присутні на зборах територіальної громади, розповіли про перспективи розвитку району, напрацювання за рік минулий і побажали селянам віри у краще.

http://nslovo.com/blog/u-synyavskij-ambulatoriji-nema-ni-holovlikarya-ni-stomatoloha

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини