Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:18:42

Найбільші суми податкового боргу у підприємств, які перебувають на різних стадіях банкрутства, ліквідації чи санації

03.04.2013   08:14

Якщо ще врахувати матеріальний стан боржників та першочерговість погашення боргів (спочатку сплачуються борги по заробітній платі, ПФУ, соціальних фондів), то розраховувати на значні надходження не доводиться.

Серед боржників є підприємства, які фактично існують лише на папері. Вони не здійснюють фінансово-господарську діяльність, не виробляють продукцію та не надають послуг; іноді навіть не перебувають за місцем знаходження. Як правило, ці підприємства створювалися з шахрайськими намірами для ухилення від оподаткування. Єдина можливість погашення їх податкового боргу – ліквідація таких підприємств, визнання боргу безнадійним та його списання.

Податкові зобо­в’язання або навіть борг можна розстрочити. У 2013 році міськими податківцями розстрочено 12,5 млн––– гривень податкових зобов’язань. Розстрочення дозволяє підприємствам поповнити обігові кошти, долати тимчасові фінансові труднощі та кризові явища в економіці. Надається воно переважно сумлінним платникам податків.

Є підприємства, котрі зловживають довірою податківців і щомісячно накопичують борги. До таких підприємств (це не стосується банкрутів) застосовуються заходи стягнення. Це накладення арештів на розрахункові рахунки, стягнення будь-яких грошових активів, опис майна у податкову заставу із забороною його відчуження, реалізація описаного майна, звернення стягнення на дебіторську заборгованість інших осіб перед підприємствами-боржниками, застосування повного або умовного адміністративного арешту активів боржника.

Заходи стягнення вживають як державна податкова, так і виконавча служби, якими виконуються судові рішення про стягнення податкового боргу.

На 1 квітня 2013 року у податкову заставу описано майна боржників на суму 43,2 млн.грн. Із рахунків боржників стягнуто 0,5 млн. грн.

На виконанні в органах державної виконавчої служби перебуває 204 накази суду про стягнення боргу на суму 29,2 млн.грн.

До зведеного бюджету стягнуто 8,2 мільйона гривень.


Лариса Сич, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ДПС

 

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини