Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:21:47

Сьогодні вночі Україна переходить на літній час

30.03.2013   10:53Агенцiя

31 березня в 3:00 за київським часом запроваджується літній час переведенням годинникової стрілки на одну годину вперед

Сьогодні в ніч з суботи, 30 березня, на неділю, 31 березня, Україна перейде на літній час. У відповідності з постановою Кабінету міністрів, на території України 31 березня в 3:00 за київським часом запроваджується літній час переведенням годинникової стрілки на одну годину вперед.

Раніше влада намагалися скасувати в Україні практику переведення годинників. 20 вересня 2011року Верховна Рада прийняла постанову, згідно з яким в Україні скасовувався перехід на зимовий час. Це рішення послідувало після відповідних законів у Росії та Білорусі, які відмовилися переходити на зимовий час.

Пізніше спікер парламенту Володимир Литвин визнав, що рішення про відмову від зимового часу було поспішним і непродуманим, а 18 жовтня 2011 року, народні депутати скасували постанову, якою в Україні скасовувався перехід на зимовий час. Таким чином, Верховна Рада відновила перехід на зимовий час. В кінці жовтня минулого року Україна перейшла на зимовий час.

В результаті, після переведення годинників 31 березня, різниця в часі між Києвом і Нью-Йорком (Вашингтоном) становитиме 7:00 (США переводять стрілки в листопаді), Києвом і Лондоном - 2:00, Києвом і Берліном (Парижем, Мадридом, Римом, Віднем , Варшавою, Прагою, Стокгольмом) - 1:00.

При цьому в Києві, Мінську, Гельсінкі, Вільнюсі, Ризі, Таллінні, Кишиневі, Бухаресті, Софії, Афінах, Стамбулі, Єревані, Баку, Тель-Авіві буде діяти однаковий час. Різниця в часі між Києвом і Москвою (Санкт-Петербургом, Тбілісі) складе годину, між Києвом і Єкатеринбургом, Челябінськом - 3:00, а між Києвом і Новосибірськом - 4:00.

Вперше перехід на літній час було проведено у Великобританії в 1908 році.

 здійснюється в останню неділю березня.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.