Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:53:15

В Чернігові міліція затримала розбійника, який вчинив напад на неповнолітнього сина місцевого фотокореспондента

27.03.2013   08:07

Коли до чергової частини звернувся відомий на всю область фотокореспондент і повідомив про напад на його неповнолітнього сина, в Чернігові було введено план “спіраль” та орієнтовано особовий склад міської міліції.

У під’їзді багатоповерхівки невідомий парубок наздогнав підлітка і в грубій формі почав вимагати в того гроші та мобільний телефон. А щоб жертва не подумала, що це якийсь жарт, лиходій вийняв ножа та підніс його впритул до обличчя переляканого хлопчини.

А отримавши бажане, рушив собі далі, ніби нічого й не сталося. Та хлопчина не розгубився, звернувся по допомогу до мешканців будинку і від них викликав міліцію. Саме це й зіграло вирішальну роль аби стало можливим затримати нападника по “гарячих слідах”.

Журналісти і люди мистецтва – щоденні гості прес-служби УМВС в Чернігівській області, тому коли з сином чернігівського фотокореспондента сталася така прикрість, він в першу чергу зателефонував не на 102, а саме в сектор зв’язків з громадськістю. Фотокор був впевнений, що колеги йому точно допоможуть, бо ж прес-служба – це теж міліція.

Всі злочини проти представників ЗМІ знаходяться на контролі у міністра внутрішніх справ, тож працівники прес-служби зв’язалися з черговою частиною і повідомили про злочин, а батькові потерпілого пояснили що треба робити підлітку до приїзду слідчо-оперативної групи.

Зважаючи на те, що напад стався поблизу залізничного вокзалу, слідчо-оперативна група, екіпажі ДАІ, державної служби охорони та патрульної служби обстежили прилеглу територію, намагаючись знайти молодика, якого описав потерпілий. Перевірилися місця, де зловмисник міг збути майно і безперешкодно виїхати з міста – орієнтування отримали наряди на вокзалах і ринках.

Напрямок пошуків виявився вірним, бо вже через сорок хвилин після розбійного нападу наряд міліції затримав молодика на одному з ринків Чернігова, де той планував позбутися телефону. Потерпілий одразу упізнав у затриманому свого кривдника. Ним виявився житель обласного центру 1992 року народження, у нього було виявлено та вилучено мобільний телефон підлітка та ніж, яким він погрожував жертві.

Громадянин затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 187 частиною 1 Кримінального кодексу України (розбій) – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Практика ще раз підтвердила тезу про те, що чим швидше міліція отримає повідомлення про злочин, тим вищі шанси розкрити його по “гарячих слідах”.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини