Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:37:46

В Чернігові пройшов конкурс "Талант без обмежень"

19.03.2013   09:54Агенцiя

Показати свої таланти та захоплення діткам з обмеженими можливостями запропонувала громадська організація "Голос батьків", що об'єднує батьків дітей з особливими потребами.

Два місяці активісти цієї організації збирали заявки на участь, а урочистий фінал конкурсу пройшов 17 березня на сцені Міського палацу культури. Всі виступи та відео-презентації були дуже емоційними й зворушливими. Багато хто з глядачів не стримував сліз.

Загалом було представлено різнопланових 16 номерів, у яких були задіяні 18 учасників. Зокрема, 10-річний Феодосій Морський з Чернігова чудово грав на скрипці. 17-річна нечуюча Інна Войтех мовою жестів виконала пісню Наталки Могилевської "Я - весна". Дуже зворушливим був виступ Олесі Стоян, яка наважилася станцювати самбу, маючи діагноз ДЦП. Ця дівчинка вже кілька років займається танцями в колективі "Всі кольори". А дівчатка 5 і 6 років - Катерина Помилуйко та Діана Зіневич, котрі познайомилися колись у реабілітаційному центрі "Відродження", нині співають дуетом і мріють виступати на великій сцені.

Ще одним потрясінням став номер чарівної 9-річної Валерії Шкільної, яка грає в театрі "Дивосад". Дівчинка виїхала на сцену в інвалідному візку і настільки чудово прочитала вірші Галини Акімової "Закоханий березень" і ще один, присвячений усім матусям, що не залишила байдужим жодного глядача. 10-річна Іра Солоніна з чотирьох років захоплюється танцями, займається в студії "Інсайд" й разом з подружкою виконала танок у стилі "Міккі-денс-крю". А Єлизавета Семенченко з Ріпок зачарувала присутніх виразним декламуванням віршів "Що я люблю" та "Не хочу". Чудовою грою на саксофоні подарував глядачам 13-річний музикант з Мени Костя Приймаченко.

Частина дітей і підлітків продемонструвала таланти в рукоділлі та декоративно-прикладному мистецтві. Так, 10-річна Єлизавета Радченко з Прилук захоплюється бісероплетінням, опановує вишивку та декупаж. 13-річна Вікторія Должикова з Чернігова створює м'які іграшки та фігурки із застосуванням бісероплетіння. Більш старші дівчата Аліна Неруш з Семенівки любить вишивати хрестиком, Ольга Шепель знає майже все про ляльки-мотанки та вміє їх виготовляти, Владлена Уланович - вишиває стрічками, Наталія Кирпа з с. Ваганичі Городнянського району вишиває весільні рушники. А 15-річна Марина Кучерява малює квіти, звірів, природу. Свої таланти в цій сфері представили і хлопці. Приміром, Сергій Савченко захоплюється "нитяною графікою" та опановує різьблення по дереву. Юрій Вірич майстерно створює з дерева діючи макети техніки та чудові барельєфи.

У фойє Міського палацу культури можна було побачити й придбати деякі вироби юних майстрів з особливими потребами. В конкурсі взяли участь діти з ДЦП, зі слабким зором та зниженим слухом (чи взагалі нечуючі). Всі вони отримали заохочувальні призи та подарунки від спонсорів (це, зокрема енциклопедії, аудіо-плеєри, набори для творчості, запрошення до боулінгу "Базис", сертифікати на послуги в центрі "Поліглот" тощо), які не залишилися байдужими. Ну, а переможці у трьох вікових категоріях: від 3 до 8, з 8 до 13, з 13 до 18 років, яких визначило журі, отримали грошовий приз у розмірі 1000 гривень. Це, зокрема, Єлизавета Радченко у молодшій віковій групі, Костянтин Приймаченко - у середній, Марина Кучерява - у старшій. За результатом голосування "Приз глядацьких симпатій" - величезного пухнастого зайця - отримала чарівна Олеся Стоян, котра танцювала самбу.

- Ми прагнемо, щоб у Чернігові та нашій області до людей з вадами ставилися з розумінням. Ми хочемо довести, що будь-які вади не можуть стати на заваді таланту,- розповідає менеджер проектів "Голосу батьків" Олена Трубенок. - Ми прагнемо підтримати віру дітей у їхні необмежені можливості. А ще наша мета - заохотити людей з особливими потребами до більш активної участі в суспільному житті. Цей конкурс ми проводимо в рамках проекту "До суспільства через родину" за підтримки програми МАТРА посольства Королівства Нідерландів в Україні.


 

 ГО «Голос батьків»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини