Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:03:34

Ікону "Коронування Богородиці", що має історико-культурну цінність, не дозволили вивезти з України

14.03.2013   16:08

Співробітники Чернігівської митниці та прикордонники запобігли незаконному вивезенню за межі України предметів старовини: ікони "Коронування Богородиці" та мідного самовару, виготовлених на початку 19 століття.

Старовинні речі знаходились в автомобілі 40-річного мешканця Московської області, який виїжджав з території України через пункт пропуску "Грем'яч".

Для перетину кордону громадянин скористався "зеленим коридором", засвідчивши цим, що не вивозить предметів заборонених до переміщення або таких, які підлягають оподаткуванню. Після того, як співробітники пункту пропуску запропонували чоловіку перемістити автомобіль до смуги "червоного коридору" і заповнити митну декларацію, він задекларував лише валюту.

Ікону і самовар виявили під час огляду салону та багажного відділення автомобіля. Речі затримали і передали експертам для встановлення їх історичної цінності.

За висновками експертів Чернігівського обласного художнього музею Ікона "Коронування Богородиці" є автентичним мистецьким твором, має характерні риси іконописних традицій Лівобережної України та відноситься до історико-культурних цінностей. Ікони подібної якості зберігаються у державних музеях України. Мідний самовар експерти визнали історичною цінністю. Відносно порушника працівниками митниці складено протокол про порушення митних правил за статтями 471, 472 Митного кодексу України.     

***
Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини