Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:20:29

Найактивніше декларують свої доходи жителі м. Чернігова, Прилуцького, Ніжинського, Бахмацького та Чернігівського районів

11.03.2013   15:32Агенцiя

Вже більше двох місяців в Україні триває кампанія декларування. За цей час понад 4 тис. громадян Чернігівщини подали декларації до податкової, у т.ч. скористалися правом на отримання податкового кредиту понад 1,7 тис. осіб.

Найактивніше декларують свої доходи жителі м. Чернігова, Прилуцького, Ніжинського, Бахмацького та Чернігівського районів.

Як і в попередні  роки, за отриманням податкового кредиту переважно звертаються батьки студентів, які оплачували вартість навчання своїх дітей. Також цим правом скористалися майже 98 осіб, які мають іпотечні кредити, та 34 громадянина, які сплачували страхові внески.

Найбільша кількість декларантів - це громадяни, які в минулому році успадкували майно, надавали послуги з оранки городів, отримували доходи від надання різного виду послуг, отримували подарунки, отримували доходи від здачі в найм нерухомого майна, від продажу рухомого майна тощо.

Так, з числа “обов`язкових” декларантів вже подали декларації 2,3 тис. громадян.

Зокрема, 678 громадян задекларували доходи від отримання спадщини, та сплатять до бюджету 1,6 млн. грн., 318 громадян, які отримали подарунки, - 135,5 тис.грн податку, 299 громадян, які отримали доходи від здачі в найм нерухомого майна, - 846,3 тис..грн.

Для зручності й поліпшення обслуговування платників податків цьогоріч запроваджено новий податковий сервіс. Декларацію про майновий стан та доходи можна надсилати електронною поштою. Завдяки цьому платники заощадять час на подання декларації та кошти на придбання бланків.

Отож, запрошуємо громадян вчасно задекларувати свої доходи. Адже, декларуючи доходи та сплачуючи податки ми робимо свій внесок у добробут та розбудову нашої держави.

Відділ взаємодії  із засобами масової інформації
та громадськістю ДПС  в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.