Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:58:54

Чарівна і чуйна десантниця Яна з Десни

11.03.2013   12:11

Відважна, безстрашна, наполеглива у роботі. Водночас чуйна, добра та чарівна. Ці слова можна адресувати на адресу Яни Кочмар, яка служить у аеромобільному батальйоні, що дислокується у селищі Десна на Чернігівщині.

Яна Кочмар

Яна Кочмар

Яна – молодший сержант, санітарний інструктор навчальної автомобільної роти. «Чоловічу професію» жінка обрала для себе майже вісім років тому, але справляється з нею не гірше за чоловіків. Її робочий день може розпочатися рано-вранці і тривати до пізньої ночі. Втім, жодного разу про свій вибір не жалкує, хоча іноді бракує часу на особисте життя.

Яна виховує сина та доньку. Розповіла, що без допомоги батьків та чоловіків-колег не обійтися.

- Щотижня виїжджаю на полігон  для забезпечення стрільби нашого  підрозділу. У разі необхідності надаю першу медичну допомогу,  - говорить жінка. – Щодня проводжу огляд особового складу з метою своєчасного виявлення хворих та направлення їх на лікування до шпиталю. Слідкую за дотриманням військовослужбовцями особистої гігієни.

Своє майбутнє та майбутнє своєї  родини Яна Кочмар пов’язує зі службою  в армії. Нещодавно підписала  новий контракт терміном на п’ять  років.

В якості молодшого сержанта Збройних Сил України Яна має декілька стрибків з парашутом, захоплюється спортом. Заліки з фізичної підготовки завжди здає на «відмінно».

- Взагалі я – звичайна жінка, - говорить вона про себе. – Захоплююсь вишиванням та в’язанням на спицях. Поважаю своїх друзів та люблю готувати для них частування.

 Мазур Григорій

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини