Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:48:55

4 тисячі гривень зібрав благодійний проект “Добре фото”. ВІДЕО

11.03.2013   08:18Агенцiя

4 тисячі гривень зібрало “Добре фото”. Учасники цього благодійного проекту – чернігівські фотографи й прості городяни – збирали гроші за допомогою інтернет-аукціону.

Кожен охочий міг замовити фотосесію в одного з фотографів Чернігова й зробити грошову ставку. Переможцю влаштують професійну фотосесію. Всі отримані кошти підуть на допомогу дітям, хворим на рак та ДЦП.

Учасники інтернет-аукціону об’єдналися, щоб допомогти дітям-інвалідам, хворим на онкологію та ДЦП. Меценатами виступили фотографи й замовники їхніх робіт. Митці презентували власні знімки, замовники пропонували ціну за фотосесію. До проекту долучилися 24 фотографи, ставки робили близько 30-ти людей.

Михайло Барбарич, організатор проекту:

– Сейчас фотоиндустрия процветает и где, как не здесь можно привлечь большое количество участников. Мы привлекли фотографов. Как любителей, так и профессионалов сьемки.

Незвичайним аукціоном організатори намагалися поєднати приємне з корисним. Щоб чернігівці отримали радість від фотосесії й від добрих справ. Зароблені гроші передадуть на потреби 135 хворих дітей. Стартували з п’ятдесяти гривень. Найвищою стала ставка у 800 гривень– за фотосесію в Андрія Кудіна.

Андрій Кудін, фотограф:

– У меня маленький ребенок. Я понял, что помощь детям важна. Я даже думал написать, когда люди делают ставки, пускай не думают о деньгах, пускай они подумают, как эти деньги могут помочь детям.

На переможця аукціону чекає двогодинна фотосесія. Валерій Шайгородський – один з найвідоміших чернігівських фотографів – наступного року до такої акції збирається залучити більше своїх колег. Професіоналів і аматорів.

Валерій Шайгородський, фотохудожник:

– Фотографов тысячи в Чернигове. Наше училище выпускает больше 60-ти каждый год. Еще много людей, которые мнят себя фотографами. При таком количестве мне непонятно: почему так мало людей участвовало в этом. Дело это хорошее.

Зібраної суми не достатньо, скажімо, на візок для Віти Акуленко. Він коштує 15 тисяч гривень. Зате цих грошей вистачить на апітерапію – лікувальні прогулянки верхи на конях. А для когось придбають ліки. Допомога буде адресною: організатори звітуватимуть за кожну копійку. А головне – це стимул рухатися далі.

Віктор Мозговий, голова громадської організації “Конкордія”:

– Просто не нужно эту работу останавливать, а делать перманентно не от акции к акции, а делать круглогодично, персонально, адресно. Когда родители деток согласятся представить их по интернету – кому идут деньги, чтобы люди видели. И чье-то доброе сердце откликнется. Мы решили в проекте реализовать мечту: кто-то хочет пройти курс дельфинотерапии, кто-то хочет получить нормальную коляску.

Взяти участь у благородній справі могли всі охочі. Хворі діти будуть раді будь-якій допомозі.


Володимир Мельник, Алла Клименко. Оператор: Олександр Довбенко. Перший Національний.

http://1tv.com.ua/uk/news/2013/03/09/36048

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».