Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:57:08

Податкові міліціонери Чернігівщини розслідують кримінальні правопорушення на ринку підакцизних товарів

04.03.2013   09:59Агенцiя

У лютому 2013 року, відповідно до ст. 276 нового Кримінального процесуального кодексу України, слідчим відділом ДПС у Чернігівській області 4 особам вручені письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень

за незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів, а також незаконне виготовлення алкогольних напоїв, з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей.

Як зазначив начальник  штабу УПМ ДПC у Чернігівській  області Сергій Білоусов, у ході проведення обшуків у рамках даного кримінального провадження з незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму майже 2 млн. грн.

У ході слідства з’ясувалося, що протягом 2012 року підозрювані займалися незаконною діяльністю у сфері обігу підакцизних товарів. Відповідні документи щодо законності походження спирту та його якості відсутні. Проведені лабораторні дослідження показали, що горілчані вироби становлять загрозу для життя та здоров’я тих, на чий стіл вони б потрапили. Подальше слідство триває.

До речі, горе-бізнесменам загрожує кримінальна відповідальність за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України, а саме: “позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та конфіскацією обладнання для їх виготовлення”.

 Відділ взаємодії із засобами масової  інформації та громадськістю ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини